Son Konu

GTA 6 haritası böyle mi olacak?

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
cropped-gta-6-map-feature-iP3c_cover.jpg


Red Dead Redemption 2 ve GTA 6'nın yazılımsal testlerinde vazife alan bir çalışan, GTA 6 haritası hakkında birtakım malumatlar sızdırdı. Detaylar haberimizde.

GTA 6 haritası bu türlü mi olacak?

Bilindiği üzere Rockstar Games'in en bilinen oyunlarından biri de Grand Theft Auto, birçoğumuzun bildiği kısa ismi ile ise GTA... Geçtiğimiz cuma günü sizlere GTA oyunun son sürümü olan GTA 6'nın çıkış tarihi ve fiyatı ile ilgili sızan birtakım haberlerden bahsetmiştik. Serinin son versiyonu olan GTA 5’in üzerinden tam 7 yıl geçmesi ise oyunseverleri bu anlamda daha da sabırsız hale getirmişti. Artık ise GTA 6 hakkında sızan öteki bir bilgiyi sizlerle paylaşacağız.

GTA-6-Release-Date-Rockstar-Games-990x556.jpg

Laf konusu tezlerinin sahibi ise hem Red Dead Redemption 2 ve GTA 6'nın yazılımsal testlerinde hizmet alan bir Rockstar çalışanı. Dünyanın en büyük forumlarından olan "Reddit"te açıklamalarda bulunan Rockstar çalışanı, GTA 5'in haritasını GTA 6'ya orantıyla bir okulun oyun bahçesi olarak nitelendiriyor. Bu da GTA 6'nın haritasının ne denli büyük olduğu hakkında bizlere fikir veriyor. Açıklamaya göre GTA 6, iki büyük şehir ve bu kentlere yerleştirilmiş 3 nahiyeden meydana gelecek. Bu kentlerden bir adedinin "Carcer City" olarak isimlendirileceğini söyleyen kaynak, 2. kentin ise "Vice City" olacağını açıkladı. Açıklamaya nazaran Vice City isimli kent Miami'yi, Carcer City isimli kent ise ABD'nin Boston kentini temsil edecekmiş. 

Ayrıca iddiaların sahibi, Carcer City'nin büyük bir metropol olduğundan bahsediyor. O kadar büyükmüş ki; bu ortamda kaybolmanız mümkün olabilirmiş. Yaptığı testler sırasında vaktinin büyük bir kısmını Carcer City'de geçirdiğini söyleyen kaynak, bu kentte ABD'nin ikonik tarihi taraflarının bulunduğunun ve kentin ziyadesiyle ilgi cazibeli bir konum olduğunu tabir ediyor. 

GTA-6-Rockstar.jpg

Savların sahibi haritanın büyüklüğünü anlayabilmemiz için açıklamasında en olağan olarak bize şu örneği veriyor; GTA 6'nın haritasının sahip olduğu büyüklük, bu haritanın birebir anda farklı iklimsel koşullara sahip olmasına da neden olmuş ve bu da oyuna direkt entegre edilmiş. Bu tez yanlışsız ise, oyunun belli bir kısmında güneşli bir gün yaşanırken, birebir anda haritanın farklı bir yerinde karlı ya da yağmurlu bir gün yaşanıyor olacak.

Ama nedendir bilinmez, ortaya atılan tezler, Reddit moderatörleri tarafından kısa vakit içinde silindi. Reddit, gönderinin neden silindiğine dair bir açıklama dahi yapmadı. Bu da savların doğruluk hissesinin yüksek olabileceği hakkında kuşku uyandırmıyor değil.

 
Üst Alt