Son Konu

Sony, PlayStation 5’te Geriye Dönük Uyumluluk Çözümlerini Geliştiriyor

seocu

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
153,414
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
PlayStation-5-1.jpg

Sony, PlayStation 5 konsolunda geriye dönük uyumluluk konusunda daha fazla kolaylık sağlamak için Yazılım Geliştirme Kitini (Software Development Kit-SDK) güncellemeye karar verdi. Daha evvel PS4 oyunları PS5’te 60 FPS’de çalışacak biçimde güncellenebiliyorken, 120 FPS’lere çıkmak için yeni jenerasyon lokal bir uygulama gerekiyordu. Artık ise tüm bunlar artık daha kolay.

PlayStation-4-Pro-PS4-640x165.jpg


Öte taraftan geçmişte bir PS4 oyununun kayıtlı datalarını PS5’e aktarmak için geliştiricilerin evvel PS4 sürümünde güncelleme yapması gerekiyordu. Oyuncuların daha sonra PS4 sürümünü indirmesi, dataları bulut üzerine yüklemesi ve akabinde PS5 sürümüyle bunları tekrar indirmesi gerekiyordu. Yani süreç epey uzun ve karmaşık bir süreç vardı.

Spider-Man: Remastered üzere oyunlar için kullanılan bu prosedür, Sony’nin yeni geliştirmeleri sayesinde tarihe kavuşacak. Yeni SDK güncellemesi sayesinde, oyuncuların PS4 konsollarındaki kayıtlı bilgilerini eskisinden çok daha süratli ve kolay bir formda aktarabileceği söyleniyor.

PlayStation-4-ve-PlayStation-5-Veri-Kayit-Transfer-640x360.jpg


Sony’nin PS5 için geriye dönük uyumluluk tarafındaki tahlilleri, bilhassa Xbox ve Smart Delivery özelliğiyle karşılaştırıldığında nispeten daha geride kalıyordu. PlayStation cephesi gün geçtikçe bu bahiste daha uygun hale geliyor ve vakitle yeni gelişmelerin yaşanmasını bekliyoruz.
 
Üst Alt