Son Konu

Windows 11 Mağazasında Win32 Uygulama Desteği Detaylanıyor

teknoloji

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
152,992
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Windows-11-Magaza2.jpg

Geçtiğimiz günlerde Insider’lar için 22000.100 yapısı yayınlanan Windows 11 işletim sistemini Ekim ayında bekliyoruz. Windows 11 ile birlikte birçok görsel değişimin yanı sıra Windows Mağazası tarafında da geliştirmeler yapılıyor.

Yeni işletim sistemi, tüm geliştiriciler için optimize edilen, baştan tasarlanan bir mağaza ile birlikte gelecek. Microsoft yetkililerine göre Windows 11’in yerel uygulama mağazası, hemen hemen her uygulamaya izin verecek. Detaya inecek olursak Win32, .NET, Java, UWP ve web tabanlı uygulamalar da içerecek.

Microsoft, geliştiricilerin paketlenmemiş Win32 uygulamalarını (genelde .exe olarak bilinen) Windows Mağaza’sına eklemesine izin vereceğini açıkladı. Hatta güncellemeler için özel içerik dağıtım ağlarını kullanan favori .exe programlarına da izin verilecek.

Windows-11-Magaza-640x341.jpg


Öte taraftan Windows 11’in Microsoft Mağazasında paketlenmemiş Win32 programları için güncelleme olmayacak gibi görünüyor. Microsoft Store belgelerine göre, kullanıcılar bu Win32 uygulamaları için Mağaza’dan güncelleme alamayacak. Mağazadan paketlenmemiş Win32 uygulamaları indirirseniz, bunlar doğrudan geliştirici aracılığıyla güncellenebilecek.

İzlenen bu yol yalnızca paketlenmemiş Win32 uygulamaları için geçerli. Yani Spotify gibi Win32 uygulamalar güncellemeleri almaya devam edecek ve geliştiricilerin seçme hakkı olacak. Ayrıca Microsoft, geliştiricilerin mağazada uygulamaları için herkesin uygulamayı indirip yüklemesine olanak tanıyan basit bir yükleyici yayınlamasına da izin veriyor.

Microsoft’tan Rudy Hyun, şirketin Mağaza uygulamaları açısından “çok şeffaf” olmak istediğini söyledi. Bir uygulama paketlenmiş haldeyse (.exe) ve mağaza aracılığıyla güncellenemiyorsa, kullanıcılar bu uygulamanın altında uyarıcı bir metin görecek.
 
Üst Alt