Son Konu

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Justin Bieber'a seslendi: Katiller için şarkı söyleme

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
cemal_kasikcinin_nisanlisi_justin_biebera_seslendi_katiller_icin_sarki_soyleme_1637562513_0846.jpg

İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda 2018'de öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, dünyaca ünlü pop yıldızı Justin Bieber'a seslendi. Cengiz, Bieber'dan gelecek ay Suudi Arabistan'da vereceği konseri iptal etmesini istedi.



Kanadalı pop yıldızı Justin Bieber, 5 Aralık'ta Suudi Arabistan'da sahne almaya hazırlanıyor. Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda cinayete kurban giden Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, ünlü yıldıza konseri iptal etme davetinde bulundu.



Herkesin heyecanla beklediği konserin olmaması gerektiğini belirten Cengiz, Washington Post gazetesinde yazdığı açık mektupta şu tabirleri kullandı:

"Belki duymuşsunuzdur. Acımasız cinayet tüm dünyada manşetlere taşındı ve o günden beri ben dahil birçok insan hakları örgütü ve savunucusu adalet ve hesap sorulmasını istiyor."



"HAYRANLARINIZ İÇİN GİDECEĞİNİZİN FARKINDAYIM..."

Konserin iptal edilmesinin muhalif sesleri öldüren bir rejme karşı tesirli bir ileti olacağını savunan Cengiz,"Suudi Arabistan'a hayranlarınız için gideceğinizin farkındayım ancak her yaştan, kökenden ve dini inançtan yüzlerce Suudi MBS'nin (Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman) diktatörlüğüne karşı çıktığı için cezalandırılıyor ve hapishanede çürüyor." formunda konuştu.



27 yaşındaki dünyaca ünlü müzikçiye "Adalet" ve "Özgürlük" ismini verdiği iki albümünü hatırlatan Cengiz, Suudi Arabistan'ın iki kavrama da gereksinimi olduğunu ve Bieber'dan Kaşıkçı'nın katilleri için konser vermemesini talep etti.



"KATİLLER İÇİN MÜZİK SÖYLEME!"

Cengiz açık mektubunda, "Sevgili Cemal'in katilleri için müzik söyleme" tabirlerini kullanarak pop yıldızının "Kendisini eleştirenleri katleden bir rejimin imajını düzeltmek için isminin ve yeteneğinin kullanılamayacağını" söz etme talihine sahip olduğunu vurguladı.




 
Üst Alt