Son Konu

Adidas, Reebok'ı Satma Hamlesini Resmen Başlattı

yasuo

Yeni Üye
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
84,876
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
adidas-reebok-i-satma-hamlesini-resmen-baslatti-1613550723.jpg

Bundan birkaç ay evvel sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Almanya merkezli spor giysi devi Adidas'ın, 2005 yılında satın aldığı Reebok'ı satmayı planladığından bahsetmiştik. Adidas, o devirlerde resmi bir açıklama yapmamıştı fakat dün prestijiyle işler değişti. Adidas tarafından yapılan resmi açıklamalarda, Reebok'ın satılması kararı verildiği açıklandı.

Adidas CEO'su Kasper Rorsted tarafından yapılan açıklamalarda, her iki şirketin de birbirinden bağımsız çalışması durumunda, büyüme potansiyellerinin değerli ölçüde artacağını söyledi. Lakin bu durum, Reebok'ı güzelleme siyasetinden öbür bir şey değil. Çünkü şirket için işler bir müddettir hiç âlâ gitmiyordu. Hatta son mali datalara nazaran Reebok'tan gelen satışlar, Adidas satışlarının yüzde 7 üzere çok küçük bir oranında.

Satış kararı, Adidas'ın 5 yıllık stratejisinin yeni bir kesimi


bcddeacfe8e1710c6f9e5946f54de4af38c23b99.jpeg

2016 yılında Adidas'ın başına geçen Rorsted, Reebok cephesinden umutluydu. 2018 yılında yılında Ariana Grande ve Cardi B üzere ünlü isimlerle iş birliği yaparak şirketin pazar hissesini artırmayı amaçlayan CEO, ne yazık ki istediğini yapamadı. Bilhassa de 2020 yılı, koronavirüs nedeniyle Adidas'ın satışlarını yüzde 2 düşürürken, Reebok'ın satışlarını yüzde 7 düşürdü. Hem bu yüksek sayılabilecek düşüş hem de Adidas satışları yanında kalan zayıflık, Adidas'ı bu türlü bir karar almaya mecbur bıraktı.

Adidas'ın Reebok'ı kime satacağı aşikâr değil. Lakin analistler, Reebok'ın ABD merkezli spor giysi şirketi VF Corp tarafından satın alınabileceğini düşünüyorlar. Emsal bir halde Authentic Brands Group ile Çinli Anta Sports da Reebok'a talip olabilir. Burada Authentic Brands Group için başka bir parantez açmak gerekiyor. Bu şirketin NBA yıldızı Shaquille O'Neal ile uzun soluklu bir kontratı var ve O'Neal, 2019 yılında Reebok'ın bir modülü olmaktan memnunluk duyabileceğini söylemişti. Bu kelam, önümüzdeki günler için kıymetli bir ipucu veriyor olabilir.


 
Üst Alt