Son Konu

Samsung, Yapay Zeka İşleme Hızını Artıran Yongasını Duyurdu

yasuo

Yeni Üye
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
84,876
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
samsung-dan-yapay-zeka-sektorune-boyut-atlatacak-cip-karsinizda-hbm-pim-1613568806.jpg

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bugün yapay zeka bölümünü geliştirecek çok değerli bir duyuru yaptı. Dünyanın birinci yapay zeka sürece dayanağına sahip yüksek bant genişliğine sahip bellek yongasını (HBM) geliştirdiğini açıklayan şirket, bu yonga ile yapay zeka sürece suratını artırırken, güç tüketimini önemli oranda düşürecek.

Samsung, ürettiği yongaya "HBM-PIM" ismini verdi. HBM'nin zati ne manaya geldiğini bahsetmiştik. Pekala PIM ne demek? Bu ibare, teknolojide bellek sürece olarak isimlendiriliyor. Mantık tabanlı sürece ünitelerine sahip olan PIM kısmı, yapay zekanın sürece suratını iki katın üstünde artırıyor. Tüm bunlar olurken sistemin güç tüketimi, yüzde 70 düzeylerinde azalıyor.

Samsung, HBM-PIM ile bilgi süreç sunucuları ve yapay zeka uygulamalarını uçuracak


375565f2f95fe8cc3ffb64697eff29ed49d7ef13.jpeg

Samsung tarafından üretilen bellek yongasının günlük kullanıcılar için olmadığını açıkça tabir edebiliriz. Samsung tarafından yapılan açıklamalarda, bu eserin yüksek performansa gereksinim duyan bilgi süreç sunucuları ile yapay zeka uygulamalarında kullanılacağını söylüyor. Aslında bellek yongasının üretim mimarisi de standart bilgisayarlara kıyasla kıymetli farklar içeriyor. Örneğin standart bilgisayarlar; bellek ve sürece süreçlerini ayırırlar. Bu da ağır bilgi transferleri sırasında gecikme müddetini artırır. HBM-PIM ise bu durumu ortadan kaldırıyor. Ayrıyeten bu bellek yongası, evvelki jenerasyon HBM arayüzüyle de uyumlu. Bu da şirketlerin, mevcut donanım ve yazılımlarını tümüyle değiştirmeden, HBM-PIM'e geçiş yapabilecekleri manasına geliyor.

Samsung tarafından yapılan açıklamalara nazaran yapay zeka hızlandırmasında kullanılacak olan HBM-PIM, önümüzdeki 4 aylık süreçte test için şirketlere gönderilecek. Yılın ikinci yarısında ise tüm müşteriler ile yeni potansiyel müşterilerin HBM-PIM kullanmaya başlamasını sağlayacak olan şirket, yapay zeka bölümünü derinden etkileyecek üzere görünüyor.


 
Üst Alt