Son Konu

Sony Airpeak S1 Drone Duyuruldu

dadaş

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
152,364
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
sony-airpeak-s1-drone-duyuruldu.jpg

Sony, Airpeak S1 adını verdiği profesyonel drone modelini resmen duyurdu. Şirket, Airpeak S1 için tam boyutta aynasız Alpha kamerayı uçurabilecek dünyanın en küçük drone modeli yakıştırmasını yapıyor.

Airpeak S1 Özellikleri


Drone, rüzgarlı koşullarda bile sabit uçuş için tescilli bir motor ve 17 inç pervane ile donatılmış durumda. Sony, cihazın hafif ancak sağlam bir gövdeye sahip olduğunu iddia ediyor. Airpeak’in maksimum hızı ise saatte 90km/s.

Cihaz uçuş yolunu optimize etmek için görüntü sensörleri, Atalet Ölçüm Birimi (IMU), barometrik basınç ve kızılötesi mesafe kullanıyor. Yüksek manevra kabiliyeti için bir Elektrikli Hız Kontrol Cihazı (ESC) ve aksilikleri önlemek için bir engel algılama sistemi de mevcut.

sony-airpeak-s1-drone-duyuruldu-2.jpg


Airpeak S1, Alpha 7S serisi, Alpha 7R serisi ve Alpha 9 serisi ile 8K çekim yapabilen en yeni Alpha 1 de bu drone ile uyumlu.

Sony Airpeak Base web uygulaması, kullanıcıların uçuş planları oluşturmasına ve bir sonraki uçuştan önce cihazın hayati bilgilerini kontrol etmesine olanak tanıyor. Sony, cihazın gerçek zamanlı girdi olmadan önceden belirlenmiş bir rota boyunca uçurmanın mümkün olduğunu iddia etmiş. Cihazın pil durumunu kontrol etmek ve gimbal ayarlarına erişmek için Android ve iOS uygulamaları kullanılabiliyor. Drone ayrıca, bir kullanıcının cihazı kontrol ederken diğerinin kamerayı çalıştırmasını sağlayan ikili bir çalışma modu da sahip.

Airpeak S1 fiyatı 9.000 dolar ve 2021 sonbaharında müşterilere ulaşmaya başlayacak. Ürün paketinde ek bir pervane seti olduğunu da belirtelim. Öte yandan, kullanıcıların ayrıca bir gimbal satın alması gerekecek.


 
Üst Alt