Son Konu

Yeni Nesil Doğrulama Platformu 'Doğru mu?' Yakında Geliyor

yasuo

Yeni Üye
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
84,876
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
cumhurbaskanligi-iletisim-baskanligi-nin-yeni-nesil-dogrulama-platformu-dogru-mu-yakinda-geliyor-1613846101.jpg

Son devirlerde toplumsal medyada birçok temelsiz haberin ortaya çıkması ve bu haberlerin milyonlarca şahsa ulaşması, Cumhurbaşkanlığı Bağlantı Başkanlığı'nı harekete geçirdi. Resmi Twitter hesabından bir açıklama yapan Bağlantı Lideri Fahrettin Altun, uzun vakittir üzerinde çalıştıklarını söylediği yeni kuşak doğrulama platformu 'Doğru mu?' uygulamasının yakın vakitte yayınlanacağını açıkladı.

Uygulamanın şu anda test kademesinde olduğunu söyleyen Altun, çok yakın bir vakitte vatandaşların kullanımına sunulacağını belirtti. Platformun emelinin, toplumsal medyada yayılan haber ve bilgilerin gerçek olup olmadığını denetim etmek olacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Bağlantı Başkanlığı'ndan yeni kuşak doğrulama platformu: Hakikat mu?


f275dc70671368801494c77ad07c849f464750ee.jpeg

Cumhurbaşkanlığı İrtibat Başkanlığı tarafından yayınlanacak olan uygulamanın hangi bahislerde çalışmalar yürüteceği ya da ne tıp içeriklerle ilgileneceği şimdilik bilinmiyor. Fakat işin siyasi tarafını bir kenara bırakıp gündelik haberler açısından konuşacak olursak bu tıp bir uygulamanın hayli fonksiyonel olabileceği söylenebilir.

Öte yandan halihazırda kullanımda olan doğrulama platformlarına baktığımızda Teyit.org, bu platformlar ortasında başı çekiyor. Platformda siyasi olaylardan gündelik haberlere ve tarihi olaylara kadar internette yayımlanan doğruluğu kuşkulu birçok içerik tüm taraflarıyla araştırılıp kullanıcılara sunuluyor.

Cumhurbaşkanlığı Bağlantı Başkanlığı tarafından sunulacak olan "Gerçek mu?" uygulamasının yakın vakitlerde iOS ve Android uygulama marketlerinde yer alması bekleniyor. Uygulamanın çalışma mantığını ve ne tıp içeriklere odaklanacağını da ilerleyen günlerde göreceğiz.


 
Üst Alt