Son Konu

Intel otomatik overclock yazılımı yayınlandı

Garfield

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
171,000
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
intel-otomatik-overclock-uygulamasi-yayinlandi.jpg

Tayvan’da düzenlenen Computex 2019 fuarına yazılımsal anlamda damgasını vuran ürünlerden birisi de, Intel’in 2015 yılından bu yana geliştirdiği Intel Performance Maximizer isimli otomatik overclock yazılımı olmuştu.

Overclock konusunda teknik bilgiye sahip olmayan veya bu işlem için zaman harcamak istemeyen kişiler için geliştirilen yazılım, işlemcinizi detayı bir şekilde analiz ediyor. Sorunsuz bir şekilde ulaşabileceği maksimum hıza çıkarıyor.

Intel otomatik overclock yazılımı: Intel Performance Maximizer


Böylece kullanıcıların BIOS üzerinde herhangi bir ayarı değiştirmesine gerek kalmıyor. Overclock uzmanları ise bu yazılımın genele açık olduğu için ayarlara çok fazla müdahale etmediğini, bu nedenle daha fazla performans için BIOS’tan overclock yapılması gerektiğini belirtiyor.

Tabi, yazılımı kullandıktan sonrada performansta önemli bir artış yaşanıyor. Maalesef, bu yazılım sadece Intel’in 9. nesil Core işlemcileri ile uyumlu. Intel Performance Maximizer’in uyumlu olduğu işlemciler: Core i9-9900KF, Core i9-9900K, Core i7-9700KF, Core i7-9700K, Core i5-9600KF ve Core i5-9600K.
1229x594xintel-performance-maximizer-2.jpg.pagespeed.ic.qM2nibHYC_.jpg
Yani çarpan kilidi açık olan yeni nesil Intel işlemcileri kullananlar bu yazılımdan yararlanabiliyorlar. AMD’nin de Ryzen serisi işlemciler için geliştirdiği bir otomatik overclock yazılımı olduğunu bir ek bilgi olarak belirtmek isteriz.
966x467xintel-performance-maximizer-1.jpg.pagespeed.ic.nuQGzGBitK.jpg
Eğer yukarıda belirttiğimiz işlemcilerden birine sahipseniz ve hız aşırtma yapmak istiyorsanız, buraya yer alan linke tıklayarak yazılımı indirebilirsiniz.

Performance Maximizer, Intel tarafından geliştirilmiş olsa da işlemcinizde oluşabilecek herhangi bir hasar konusunda sorumluluk kabul edilmiyor. Bizde overclock işleminin bilinçsizce yapılması halinde bilgisayarınıza zarar verebileceğini ve bu konuda hiç bir sorumluluk kabul etmediğimizi belirtmek isteriz.



 
Üst Alt