Son Konu

iPhone üreticisi Foxconn’dan işçilere geri dönmeyin uyarısı!

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
foxconn-bqbi-cover-2r4u_cover.jpg


Çin günlerdir koronavirüs salgınıyla savaş etmeye çalışıyor. Birinci olarak memleketin Wuhan kentinde ortaya çıkan virüs kısa müddet içerisinde 20’nin üzerinde devlete yayılmıştı. Şimdiye kadar 400’ü aşkın kişin hayatını kaybetmesine neden olan virüs için hala bir tedavi yolu geliştirilebilmiş değil.

Çin’de ortaya çıkan bu virüs, memleket genelindeki fabrikaların da kepenk indirmesine neden oldu. Kepenk indiren fabrikalardan birisi de Apple’ın en büyük tedarikçisi konumunda bulunan Foxconn.

iPhone üreticisi Foxconn’dan personellere geri dönmeyin uyarısı!

Çin’in pek çok kentinde fabrikası bulunan Foxconn geçtiğimiz gün Shenzhen kentindeki çalışanları için kıymetli bir ikazda bulundu. Personellere atılan iletide, yeni yıl tatilinin 10 Şubat’ta bitecek olmasına rağmen kente gelmemeleri konusunda ihtarda bulunuldu. 2. bir iletiye kadar emekçilerin kentten uzak durması istenirken, haklarının korunacağı belirtildi.

foxconn-1-Pli8.jpg

Acilen dip not olarak belirtelim. Foxconn’un Shenzhen’de mahal alan tesislerinde iPhone üretimi yapılmıyor. Ama iPhone ya da Apple eserlerinin montajlandığı gayri fabrikalarda da koronavirüs nedeniyle ıstırapların olduğu biliniyor.

Keza Apple’ın önümüzdeki ay tanıtması beklenilen iPhone 9 modelinin de bu salgın yüzünden ertelenebileceği ya da stok meşakkati çekebileceği söyleniyor.

Sonuç olarak koronavirüs salgınının teknoloji kesimini derinden etkileyeceği kesin diyebiliriz. Bakalım Çin bu virüs salgınının engelleme konusunda ne üzere adımlar atacak? Bekleyip göreceğiz.

 
Üst Alt