Son Konu

Chrome OS Linux Uygulama Desteği Betadan Çıkıyor

Garfield

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
171,000
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
chrome-os-linux-uygulama-destegi-betadan-cikiyor.jpg

Google I/O 2021 geliştirici konferansı sırasında Chrome OS işletim sisteminin Linux uygulamaları için takviye sunmaya başlamasından üç yıl sonra özelliğin beta sürümünden çıktığını duyuruldu. Android Central, bu takviyenin Chrome OS’in sonraki sürümünde yani Chrome OS 91’de sunulacağını söylüyor.

Bir işletim sistemi olarak Chrome OS’in her vakit Linux’e dayandığı tabir ediliyor. 2018’den beri işletim sisteminin Linux geliştirme ortamı, geliştiricilerin komut satırı araçlarını çalıştırmak için kullanabilecekleri bir Linux terminaline de erişim sunuyor. Bu özellik ayrıyeten tam teşekküllü Linux uygulamalarının başka uygulamalarınızla birlikte kurulmasına ve başlatılmasına da müsaade veriyor. Linux uygulamalarına ek olarak Chrome OS, Android uygulamalarını da destekliyor.

Google geliştirici sözcüsü Emilie Roberts, beta sürümünün sona erdiğini duyurmanın yanı sıra, Google’ın geçtiğimiz yıl Chrome OS’deki Linux işlevselliğinde yaptığı bir dizi uygunlaştırmayı de duyurdu. Bunlar ortasında yeni bir terminal uygulaması, Linux kapsayıcısını Chrome OS’nin kendisiyle tıpkı anda güncelleyen daha süratli bir güncelleme süreci ve USB aygıtları için daha yeterli dayanak yer alıyor.

Google, Linux geliştirme ortamının beta sürümünden çıktığını duyurmanın yanı sıra, Chrome OS hakkında birkaç ek güncelleme paylaştı. Şirket, daha düzgün Android uygulama optimizasyonu ve yeni bir karanlık tema üzere yeni özellikler getirecek olan Android 11’i daha fazla makineye sunuyor. Ek olarak Google, 50 yeni Chromebook’un bu yıl içinde piyasaya çıkacağını paylaşıyor.

Google’ın duyurusunun Microsoft’un Windows 10’da Linux GUI uygulamalarını desteklediğini duyurmasından tam bir yıl sonra geldiğini de not olarak düşelim. Microsoft kısa mühlet evvel Windows üzerinde Linux GUI uygulamalarını test etmeye başladı ve bu özelliğin bu yılın sonlarında tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.


 
Üst Alt