Son Konu

Orhan Gencebay evinin penceresinden İstiklal Marşı'nı okudu

elektronikci

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
153,387
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
orhan_gencebay_evinin_penceresinden_istiklal_marsini_okudu_1589961442_6973.jpg

Usta sanatçı Orhan Gencebay, dün saat 19.19'da takım elbisesiyle evinin penceresine çıkıp İstiklal Marşı'nı okudu. Geçtiğimiz günlerde Skype uygulaması üzerinden bir canlı yayına katılan Gencebay, koronavirüs salgını nedeniyle sanat camiasının zor günler yaşadığını açıklamıştı. Usta sanatçı, salgının eğlence sektörünü vurmasıyla ilgili olarak da karamsar konuşmuştu.

Usta sanatçı Orhan Gencebay, 19 Mayıs akşamı saat 19.19'da evinin penceresine çıkıp İstiklal Marşı'nı okudu. Gencebay, sonrasında Türk bayrağını öperek, "Türkiye Cumhuriyeti devletimizin en büyük adımı atıldı. Samsun’da benim doğduğum yerde, Mustafa Kemal Atatürk bu büyük adımı arkadaşları ile birlikte attı. Büyük gurur duyuyoruz." açıklamasında bulundu.

M2gPR_1589961425_7184.jpg

Arabesk müziğin dev isimlerinden usta sanatçı Orhan Gencebay, Skype adlı uygulama üzerinden bir programın canlı yayına konuk oldu. Gencebay, tüm dünyayı etkisi altına alan ve sanat&eğlence sektörünü de etkileyen koronavirüs salgını hakkında konuştu. Usta sanatçı, koronavirüsün sanat camiasını zorluklar içerisine soktuğuna dikkat çekti. Gencebay, salgının eğlence sektörünü vurması konusuyla ilgili de konuştu:

Gencebay, 'Sanatçıyı yaşat ki sanat yaşasın. Sanat camiası son derece zorda. Böyle bir durum görmedim. Maddi durumu çok iyi olan 5-10 sanatçı var. Ancak meslek birliklerine kayıtlı 20 binin üzerinde sanatçı, kayıtlı olmayan 50-60 bin sanatçı var. Memur sanatçılarımız ise birkaç bin kişi. Sanat ve müzik alanında hayat durmuştur. Maddi ve manevi haklarını alamadıkları için yaşayamıyorlar. Yöneticilerimiz, bu vasıfsız işçi statüsünden çıkarmalı sanatçıları. Herkes sanıyor ki sanatçı eğlence adamı, magazin adamı.' yorumunda bulundu.

ixvUR_1589878272_1252.jpg

'SAĞLIKÇILAR MEHMETÇİK GİBİ'

Koronavirüsle mücadelede Türkiye'nin büyük başarısına dikkat çeken usta sanatçı, 'Harika bir şekilde gidiyoruz. Eksiğimiz olabilir ama devletimizi kutluyorum, gurur duyuyorum. Cumhurbaşkanımızı, Sağlık Bakanımızı kutluyorum. Sağlık elemanlarımız da ülkemizi savunan, canını ülkemize için feda etmeye hazır Mehmetçik gibi çalışıyorlar. Allah onlardan razı olsun.' ifadelerini kullandı.

Gencebay sözlerini, 'Koronavirüse kabadayılık yapmanın alemi yok. O silahını çekmiş bize meydan okuyor. Cumhurbaşkanı ne derse, ilgililer, Bilim Kurulu ne derse onu yapın.' ifadeleriyle bitirdi.
 
Üst Alt