Son Konu

Evde kütüphane dekorasyonu önerileri

dagcı

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
152,900
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
68
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
evinizde_mini_bir_kutuphane_olusturmanin_yollari_1585578608_1825.jpeg

Kitap okumak hem dinlendiren hem de hoş vakit geçirmemizi sağlayan bir aktivitedir. Birçok insan evlerinin içerisinde bir kitap okuma köşesinin olmasını ister. Ancak bunu yaparken hangi alanda nasıl bir dekorasyon uygulaması gerektiğini bilemez. Doğru bir dekorasyonla evinizde mini bir kütüphane oluşturmanız mümkün. Peki bunu sağlayabilirsiniz? Yanıtı haberimizde.

Ev içerisinde hem kendinize ait bir alan oluşturmak hem de şık bir bölüm kazanmak için tercih edilen dekorasyon fikirlerinden biri, kütüphanelerdir. Tekli bir koltuk, tavana kadar uzanan bir kütüphane ve ahşap dekorasyonla istenilen rahatlıkta ve şıklıkta bir kütüphane dekorasyonu oluşturabilmek mümkündür. Peki en şık kütüphane dekorasyonunu nasıl oluşturabilirsiniz? Sizler için, evlerinize farklılık kazandıracak birbirinden şık ve uygulaması kolay kitaplık dekorasyonu önerilerini derledik. İşte evlerde uygulanabilecek kütüphaneler için şık dekorasyon önerileri:

KİTAPLIK DEKORASYONU NASIL OLMALI?

Kitap okumak, keyfi hiçbir zaman kaybolmayan ve insanları yepyeni dünyalara, hayallere saran bir eylem olarak tanımlanır. Hikayeler, makaleler, şiirler... Bir yazarın dünyasından çıkan sözler, sizlere hayata farklı bir bakış açısından bakma imkanı sunar. En sevdiğiniz kitapları bir arada bulundurduğunuz mini kütüphaneleri oluşturmak için sadece birkaç dekorasyon stili uygulamanız mümkündür.

51YsF_1563968706_5872.jpg

Evinizde minik bir kütüphane alanı oluşturmak için en uygun yer pencere alanlarının önüdür. Pencerelerin yanındaki duvarlar koyacağınız kitaplıklar, önlerine koyacağınız bir mini koltukla şık bir görüntü oluşturur.

Yine evlerin önündeki kör duvarlar da kitaplıkların dizimi açısından uygundur. Kör duvarları nasıl kullanışlı bir alan haline getiririz sorusunun da en ideal yanıtı olacak olan kitaplıklar, duvarın bulunduğu odaya farklı bir renk katar.

0I54v_1563969526_3257.jpg

Televizyon üniteleri ve eski dolaplar, kitaplık oluşturmak için en uygun alanlardır. Eski dolapları koridor alanlarına koyabilir, televizyon ünitelerini aksesuarlar yerine kitaplarla renklendirilebilir.

Kütüphane için seçilen duvar kör nokta değil, güneş alan kısımda olmalıdır. Bu sayede kitap okuma alanları, daha can alıcı ve şık bir görünüme sahip olmuş olur. 

C00Hy_1585577426_3119.jpeg

Ayrıca kütüphanelerinizi, önüne tekli bir berjer ve yuvarlak bir zigon ikilisi koyarak da dekore edilebilir. Bu şekilde şık bir okuma köşesi oluşturulmuş olunur. Kütüphane boyu tavana kadar uzun tutulabilir. Bu sayede hem alandan tasarruf edilir hem de daha zengin bir görünüm elde edilir.

Bu aynı zamanda odanızın daha yüksek görünmesini sağlar. Kütüphaneyi yalnızca kitap dizimi için kullanılmayabilir. Alt kısımlar dolap olarak kullanılabilir. Ancak bu dolap kısımlarının ışığı iyi alan tarafta durmasına önem vermeniz gerekir. Böylece daha dikkat çekici bir alan oluşturulmuş olur.

gvwJM_1590311333_8758.jpg

Tercih edilen ışık, özellikle kitap okuma esnasında gözleri yormamalıdır. Sadece ışık da değil, kütüphaneler de dekorasyon açısından göz yormayan bir stile sahip olmalıdır. Yalnızca kitaplarla doldurmak yerine, renklilik açısından dekoratif eşyalar ya da albüm, film dvd'si, plak gibi parçalar yerleştirilebilir. 

Işıklandırma kadar duvar renkleri de önemlidir. Duvarlarda beyaz gibi açık tonlar, yer de ise ahşap parkeler tercih edilebilir. Böyle bir dekorasyonda, renklilik katmak açısından rafların arka kısımları renklendirilebilir.
 
Üst Alt