Son Konu

İngiltere, Kim Kardashian’ı Instagram’da Riskli Bir Kripto Varlığı Tanıttığı İçin Uyardı

dagcı

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
152,900
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
68
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
kim-kardashian.jpg



İngiltere’nin finansal gözlemcisi, yatırımcıları riske atabilecek bir kripto varlığı instagram hikayesinde tanıttığı için Kim Kardashian’ı uyardı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter
ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.


İngiltere Mali Davranış Otoritesi (FCA) ve Ödeme Sistemleri Düzenleyicisi (PSR) başkanı Charles Randell, kripto varlık dolandırıcılığı konusunda Kim Kardashian’a sert bir uyarıda bulundu.



Pazartesi günü Cambridge Uluslararası Ekonomik Suç Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada Randell, “token düzenlemenin risklerini”, “insanları yatırım sahtekarlığından ve dolandırıcılıklardan koruyan kuralları” vurgulayarak konuyla ilgili şunları söyledi;

“Hızlı bir şekilde zenginlik olmak adına kripto varlık balonunun içine giren insanlar, bir ücret karşılığında hayranlarının güvenine ihanet etmeye hazır olan fenomenleri dinledikten sonra, birikimlerini kaybediyorlar.”

Kim Kardashian’ın, 250 milyon takipçili Instagram hesabından henüz denetlenmemiş bir kripto varlık olan Ethereum Max için bir tanıtım paylaşması FCA başkanına göre “tarihteki en büyük kitle erişimine sahip finansal tanıtım” şeklinde nitelendirildi.

FCA başkanı, internette, yatırımcıların akılsızca kararlar vermelerini önlemelerine yardımcı olabilecek açıklamalar yaptı. Dolandırıcılık konusunda tavsiyelerde bulunarak, hem tüketicileri hem de kendi işlerini korumak isteyen çevrimiçi platformlarla işbirliği yapacağını belirtti.

Randell Kardashian’ın tanıtımını yaptığı Ethereum Max ile ilgili şöyle konuştu;

“Ethereum Max’in Ethereum ile karıştırılmaması gerekir. Ethereum Max’in dolandırıcı olup olmadığını henüz söyleyemeyiz ama bilinmeyen geliştiriciler tarafından bir ay önce yaratılmış spekülatif dijital bir token ve bazı sosyal medya fenomenleri varolmayan kripto paraları tanıtıyor.”

Randell, konuşmasının sonunda, internetteki dolandırıcılıkların ve riskli kripto varlıkların farkında olmayan müşteriler için kayıp korkusuna (FOMO) neden olduğunu vurguladı.


 
Üst Alt