Son Konu

Proje Nasıl Hazırlanır?

adanali

Yeni Üye
Katılım
20 Eki 2019
Mesajlar
11,158
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Konum
Adana
Web
bilgilihocam.com
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Proje hazırlama belirli bir amaca ulaşmak için büyük bir dikkat ve titizlikle planlanan, hazırlanan ve tasarlanan bireysel bir planlama sürecidir. Öncelikle fikir olarak akılda tasarlanan proje daha sonra uygulamaya geçirilmektedir. Öncelikle fikir aşaması, daha sonra proje aşaması ve en sonda da uygulama aşaması olmak üzere 3 ayrı aşamada gerçekleştirilmektedir.

Proje Nasıl Hazırlanır?

Proje hazırlama işi önem verilerek yapılmalıdır. Hazırlanan projenin kabul edilmesi ve beğenilmesi için üzerinde titizlikle çalışılmalıdır. Proje nasıl hazırlanır örnek açısından birçok yerde örneği bulunan bir iştir. Proje hazırlanırken öncelikle projeye sorulacak sorular oluşturulur. Bu sorular şunlardır:

Projenin amacı – nedeni nedir?
Projenin yeri nerede?
Projenin ne zaman olacağı
Proje kimin için?
Proje faaliyetleri nasıl?


Bu soruların her birine hazırlanan projede cevap verilmektedir. Proje herhangi bir soruna müdahale süreci olarak görünülmektedir. Projeler kesinlikle gerçekçidir. Proje ödevi nasıl hazırlanır bilinmesi gereken bir durumdur. Her ince ayrıntıya dikkat edilerek hazırlanması gereken projelerin nasıl hazırlanacağı aşağıda anlatılmıştır.

Projeler gerçekçi olduğu için hedeflerin de gerçeğe uygun olması gerekmektedir. Yapılacak faaliyetler ise projede belirlenen amaca uygun olmalıdır. Belirlenen faaliyetlerle elde olan bütçenin birbirine uyumlu olması gerekmektedir.

Proje Nasıl Hazırlanır? 1

Yani amaçlar çok büyükse ve elde herhangi bir bütçe yoksa boşa hayal kurmak gibi bir durum olur. Elde bütçe varken de bütçenin çok altında faaliyet yapmakta mantıklı değildir. Proje raporu nasıl hazırlanır konusu da proje hazırlamak kadar önemlidir. Proje esnasında yapılan gözlem ve ölçümlerin sonucu iyi bir şekilde raporlanmalıdır ve gerekli yerlere bu raporlar sayesinde projenin içeriği anlatılmalıdır.

Proje raporuna kapak sayfası eklenmez. Proje raporunda kişisel bilgiler asla yer almaz. Proje hazırlarken yazılan yazı stili bile önemlidir. 12 punto olarak hazırlanması gereken proje raporunda Times New Roman karakter yazısı ile yazılmalıdır.
 
Üst Alt