Son Konu

Ağızda dağılan pratik un kurabiyesi nasıl yapılır? Pastane usulü un kurabiyesinin püf noktaları

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
evde_pratik_un_kurabiyesi_tarifi_1567672781_475.jpg

Çoklukla kahvenin yanından ikram edilen un kurabiyesi, Türk mutfağının en vazgeçilmez lezzetleri ortasında. Ağızda dağılan kıvamı damaklarda bırakan iz ile herkesin severek yediği un kurabiyesini konutta pratik formda hazırlamak istiyorsanız hazırladığımız tanımı deneyebilirsiniz.
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN
Un kurabiyesi, tereyağ, ayçiçek yağı, kabartma tozu ve birebir ismi taşıyan undan yapılan bir çeşit hamur işi çeşididir. Daha çok çocukluğunuzda tattığınız ancak artık yalnızca pastanelerde gördüğünüz bu nefis kurabiyeyi, meskende yapmaya ne dersiniz? Şöyle ağızda dağılan, pudra şekeri serpilmiş tazecik bir un kurabiyesini meskende basitçe yapmak istiyorsanız aşağıda hazırladığımız tarife uyabilirsiniz. Meskeninize mis kokular yayan, kolaylıkla hazırlayabileceğiniz un kurabiyesi tanımı çayınızın ve kahvenizin yanına eşsiz bir tat katacak. Tadını hayli beğeneceğiniz, ağızda dağılan ve görseliyle iştah açan un kurabiyesi tanımı tam kıvamında. Peki neler lazım un kurabiyesi tanımı için? Püf noktaları nelerdir? Gelin birlikte inceleyelim...



UN KURABİYESİ TANIMI:

MATERYALLER

1 paket margarin 
1 kahve fincanı sıvı yağ
4 çorba kaşığı buğday nişastası
1,5 su bardağı pudra şekeri
5 su bardağı un



YAPILIŞI

Margarin, sıvı yağ ve pudra şekerinin 1 su bardağını yoğuruyoruz.. Kalan yarım bardaklık pudra şekeri üzeri için kullanılacak. Sonra nişasta ve unu ek ediyoruz. Yeterlice yoğuracağız zira hamur parçalanacaktır.

Biçim verirken 2 adet ceviz büyüklüğünde bir modül koparıp rulo formuna getirin. Sağ, sol ve üst kısmına çatalla biçim verip yan yan kesin.



Tepsiyi yağlamayın hamur zati yağlı. Evvelce ısıtılmış ancak ılık olmalı 160 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarınca soğusun ve ayırdığımız yarım bardaklık pudra şekerine hepsini bulayın.

Afiyet olsun...

PASTANE YOLU UN KURABİYESİ TANIMI:

GEREÇLER

350 gram un
250 gram tereyağı
6 yemek kaşığı nişasta
7 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya



YAPILIŞI

Tereyağını, vanilyayı ve pudra şekerini bir kapta karıştırmakla başlayın. Ağızda dağılan kurabiyeler yapmak için kullanacağınız bütün toz gereçleri eleyerek kullanın.

Kaptaki materyalleri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Nişasta ve elenmiş unu ek edin.

Özelikle un ne kadar ince olursa kurabiyeniz o kadar lezzetli olacaktır.

Hamur yumuşak bir kıvamda olacak. Unu eklerken çok dikkat edin. Tamamını kullanmayabilirsiniz.



Hamurun kıvamını toparlayıp tek seferde yoğurun. Hamuru fazla yoğurmayın. Buzdolabında en az 30 dakika dinlenmeye bırakın.

Buzdolabından çıkardığınız hamurun ufalandığını göreceksiniz. Ufalanan hamuru 4 modüle bölün. Avucunuzun içinde hamurları toparlayın. Dilediğiniz boyutlarda yuvarlayarak fırın tepsisine yerleştirin.

Dilerseniz daha farklı bir formda verebilirsiniz. Bunun için, hamuru masanın üzerinde kalın bir silindir olacak formda yuvarlayın.

Bir çatal kullanarak hamuru başından sonuna kadar çizin. Hamuru muhakkak aralıklarda kesin ve bu modülleri pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin içine dizin. İki biçimde de enfes kurabiyeleriniz olacak.

Evvelden 150 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika, kurabiyelerin üstleri kremsi bir renk alana kadar pişirin. Lezzetli un kurabiyeleriniz hazır.

Kurabiyeler büsbütün soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Pudra şekerini serperken kurabiyelerin büsbütün soğuduğuna emin olun, şayet kurabiyeler sıcakken serperseniz kurabiye pudra şekerini emer ve lezzeti değişebilir.

Afiyet olsun...

 
Üst Alt