Son Konu

Americano nedir ve Americano nasıl yapılır? Americano kahvenin faydaları

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
americano_nedir_ve_americano_nasil_yapilir_americano_kahvenin_faydalari_1619253817_5803.jpg

Ülkemizde en çok tercih edilen İtalyan kahvelerinden biri olan Americano, dünyanın her yerindeki kafelerinde severek tüketilen bir içecektir. Minik bir fincanı bile tüm gününüzü dinç bir biçimde geçirmeye yetecek olan Americano kahvesinin üretimi ve yararlarıyla ilgili bir içerik hazırladık.

Americano, kahvenin içime hazır en saf hallerinden biri olan espressonun su ek edilerek seyreltilmesiyle hazırlanan ve epeyce yaygın olarak tüketilen bir kahve tipidir. Espresso baz alınarak hazırlanan ve ek içeriğe nazaran isimlendirilen bu kahve çeşidi tadı ve dokusu ile klasik kahve tadına en yakın olanıdır. Americano olarak isimlendirilen kahvenin kökeni 2. Dünya Savaşı yıllarına dayanır. Savaşın kazanılmasıyla İtalya’ya gelen Amerikan askerleri kahve dükkanlarına geldiği vakit espressoyu çok sert bularak içine su katılmasını ister. Dükkan sahipleri Amerikalıların alışık olduğu filtre kahve tadına yakın bu sulu espresso için americano demeye başlar ve böylelikle yeni bir kahve çeşidi doğmuş olur. Americano ve espressonun kafein oranı birebir olmakla birlikte, americano daha yumuşak içimli bir kahvedir. 



PEKALA AMERİCANO NASIL HAZIRLANIR?

Americano, su ile espressonun eksiksiz birleşiminden oluşan klasik İtalyan kahvelerinden biridir. ‘Americano’ sözü İtalyanca’da ‘Amerikan kahvesi’ manasına gelmektedir.



170 ml. ölçeğinde porselen fincana, evvel 130 ml. kadar sıcak su alınır. Üstüne bir shot espresso konulur ve bu biçimde servis edilir. Tat olarak filtre kahveye benzerlik göstermekle bir arada, filtre kahveden çok farklı bir demleme metoduna sahiptir. İçerisine soğuk ya da sıcak süt ek ederek tüketilebilir.

Afiyet olsun...

AMERİCANO KAHVE BESİN BEDELLERİ:
  • Americano kahvesinin bir fincanı 15 kaloriye karşılık gelir.
  • Kalorisi düşük olan americano; krema, şeker, süt ile birlikte değişken kalori ölçülerine da sahip olabilir.
  • Americanonuzun düşük kalorisini korumak için yağsız süt ve şeker kullanmamaya itina göstermelisiniz.
Americano sipariş ederken yahut meskende hazırlarken unutmamalısınız ki:

1 çay kaşığı şekerde: 16 kalori
30 ml kremada: 101 kalori
2 yemek kaşığı yağsız sütte: 10 kalori bulunur.
1 kupa americano kafein oranı: 100 ml – 250 mg’dır.



AMERİCANO KAHVENİN 5 YARARI

- Kanser hücrelerinin oluşumunu önler. Kahve çekirdeklerinin içeriğinde bulunan güçlü antioksidanlar birtakım kanser çeşitlerine karşı adeta bir kalkan vazifesi görür. Karaciğer kanseri riskini önemli oranda düşürür.

- Nizamlı tüketiminde Parkinson hastalığını mahzurlar.

- İnsülin direncini kıraraktatlı gereksinimini bastırır. Tatlıyı hayatının vazgeçilmezi haline getiren beşerler için kahve içmeleri sıklıkla önerilir.

- Uzun mühlet tokluk hissi verir; böylece diyet listelerinin vazgeçilmezi haline gelir.

- Çağımızın kaygılı düşü olan Alhzeimer ile savaşır. Hafızayı güçlendirici tesiriyle insanları zinde olmasını sağlar.
 
Üst Alt