Son Konu

N11 XML ile Ürün Nasıl Yüklenir?

urgot01

Yeni Üye
Katılım
24 Eki 2020
Mesajlar
15,240
Tepkime
1
Puanları
38
Yaş
35
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
XML ile Ürün Yükleme

3 çeşit ürün yükleme yöntemimiz bulunmaktadır: Manuel Ürün Yükleme, Excel ile Ürün Yükleme ve XML ile Ürün Yükleme.

Kategorilerde, ürünlerde ve altyapılarınızdaki farklılıklara göre istenilen formatta ürün yükleme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. XML ile ürün yüklemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

• XML linkini açın ve bu linki (mouse’un sağ tuşu ile) masaüstüne kaydedin.

• Yeni bir Excel dosyası açın ve kaydetmiş olduğunuz dosyayı Excel’in içine bırakın. (XML’i Excel’e sürükleyip atabilirsiniz.)

• Karşınıza çıkan ekranda 3. seçeneğe tıklayın.

• XML’de bulunan kategori sütununun tamamını seçin. Başka bir sayfaya (Excel Sheet) kaydedin. Karşınıza gelen kategori adlarında tekrarları yok etmek için, kategori adlarının olduğu tüm sütunu seçin, yukarıdaki sekmelerden "Data" (Veri) sekmesine gelin ve “Remove Duplicates” (Tekrarları Kaldır) işlemini uygulayın. Konuyla ilgili olarak aşağıdaki görsel örneklerini inceleyebilirsiniz.

Kategorilerin Olduğu Sütun (CategoryTree)


Yeni Sayfada Kategorilerin Olduğu Sütun (CategoryTree)

Kategorilerin Tekrarsız İsimleri


Kategori Eşlemesi Yapma


Satıcı Ofisi > Ürün yönetimi > Toplu Ürün Yönetimi ekranından yüklemek istediğiniz kategorinin Excel şablonunu indirin.


• Sayfanın aşağı kısmında yer alan Toplu Ürün Yüklemeye Başla butonunu tıklayınız.


• Çıkan ekranda XML dosyası yükle butonunu tıklayın.

• XML formatını “Mağaza Formatı” seçin. Dosya yükle kısmından masaüstüne kaydettiğiniz XML dosyasını yükleyin.

• Dosya yükleme işleminden sonra, alt kısımda çıkan ekranda her zaman ikinci satırdaki seçeneği seçmeniz gerekmektedir. “Devam” butonuna tıklayarak ilerleyin.


• Karşınıza çıkan ekranda “Dosyadaki Kategorilerle eşleştirme” alanını tıklayın. “Seçin” kısmında kategori adlarını hangi alandan alıyorsanız, o alanı seçmeniz gerekmektedir.

• Excel’de oluşturduğunuz, kategori adlarının bulunduğu sütundaki kategori adlarını, tek tek bir önceki slaytta bulunan “alanındaki değer” kısmına yazın. İlgili kategoriyi yine alt kısmındaki alandan seçin ve alt kısımdaki “Ekle” butonuna basın. Bu işlemi her kategori adı için yapın. Burada önemli olan ürünlerin doğru kategorilere gönderilmesidir.


• Tüm kategori adlarının eşlemesi yapıldıktan sonra, sayfanın en alt sağ kısmında yer alan Devam butonuna tıklayın.


• Karşınıza çıkan ekranda doldurulması gereken alanlar için önemli noktaları aşağıda inceleyebilirsiniz.


Mağaza Ürün Kodu: Bu alan ürünlere ait olan tekil kodlardır. XML’de kodların olduğu alanı seçmelisiniz. Ayrıca Ürün Onayı kısmında da Onaylı seçeneğini işaretlemeniz gerekmektedir.


Ürün Başlık ve Alt Başlığı: XML’de ürünlerinizin başlıklarının olduğu sütunları seçmeniz gerekmektedir.

Ayrıntılar: Bu kısımda ürünlerinizin detaylı açıklamalarını barındıran XML sütununu seçmeniz gerekmektedir.


Hazırlık Süresi: Bu alanı manuel olarak doldurmanız gerekmektedir. Burada, siparişini aldığınız ürünü kargoya verme sürenizi belirtmeniz gerekmektedir. Ürün Durumu için Yeni seçilmelidir.


Ürün Görselleri: Bu kısımda, dosyadaki URL adreslerini Kullan seçeneğini tıklayın ve XML’de görsellerin bulunduğu alanı seçerek sağ taraftaki Ekle butonuna basın. Birden fazla alanda resim var ise, aynı işlemleri yaparak ekleme yapabilirsiniz.


Teslimat Şablonu: Satıcı ofisinde önceden oluşturmuş olduğunuz şablonu burada seçmelisiniz.


Tek Teslimat Şablonu seç diyerek Şablon Seç kısmından oluşturmuş olduğunuz şablonu seçin.


Satış Bilgileri: Fiyat alanında XML’de fiyatlarınızın olduğu alanı seçin. Fiyatlarınıza KDV dahil ise “KDV Dahil” seçeneğini işaretleyin. XML linkinde, fiyatları ‘,’ veya ‘.’ ile ayrılmalarına göre seçin. Kur bilgisi kısmında, döviz kullanmıyorsanız “Kur Bilgisini Sabit Kullan” alanını seçin ve Kuru TL olarak belirleyin. Stok bilgisi alanında, XML’de stok miktarının olduğu alanı seçin. Fiyatlarınıza KDV dahil değil ise, “KDV Dahil Değil” alanını seçin ve KDV oranını; XML’de var mevcutsa, KDV oranını dosyadan seç alanını ve sağ kısımdaki alandan XML’de KDV oranlarının olduğu alanı seçin.


XML’de mevcut değilse, “Sabit KDV oranı kullan” seçeneğini seçin ve KDV oranını belirleyin. (Aşağıdaki görselde örneğini inceleyebilirsiniz.)


Devam butonuna tıkladığınızda karşınıza çıkan ekranda bazı filtreler bulunmaktadır. Buradaki filtreler XML dosyanızda mevcutsa, ilgili alanları seçin ve devam butonuna tıklayın. Karşınıza çıkan ekranda herhangi bir alana dokunmayın ve devam seçeneğini seçerek işlemi sonlandırın.


Karşınıza en son çıkan ekranda, Dosya Listesi kısmına tıkladığınızda XML dosyanızın yükleme durumunu kontrol edebilirsiniz.


Yüklemiş olduğunuz XML’in linkini kategori yöneticiniz ile paylaşmalısınız. Güncellemenizin sağlıklı bir şekilde sonuçlanması için için sistemde otomatik güncelleme tanımlatılması gerekmektedir.
 
Üst Alt