Son Konu

ABD'nin Gizli Servisleri Bile Reklam Engelleyici Kullanıyormuş!

klimaci

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
151,968
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
abd-gizli-servisleri-bile-reklam-engelleyici-kullaniyormus.jpg

Birtakım şirketler, kullanıcıların bir reklamı tıklayıp tıklamayacakları konusunda daha şuurlu kararlar verebilmelerini sağlamak için reklamları daha şeffaf hale getirmeye çalışırken, kullanıcıların ferdî bilgilerini toplamak yahut aygıtlarının içeriğine ulaşmak için kullanılan makûs niyetli reklamlar hala önemli bir tehdit ögesi oluşturuyor.

Amerika Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) ve Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) üzere federal ABD istihbarat teşkilatlarının da çevrimiçi reklamcılıktan korktuğu ve bu potansiyeli azaltmak için reklam engelleyiciler kullanmaya teşvik edildiği ortaya çıktı.

Motherboard'ın haberine nazaran, Senatör Ron Wyden tarafından hazırlanan ve İdare ve Bütçe Ofisine (Office of Management and Budget - OMB) gönderilen bir mektuba nazaran, NSA, CIA, İç Güvenlik Bakanlığı (DHS), Deniz İstihbaratı Ofisi (ONI) ve daha fazlası dahil olmak üzere birden fazla devlet kurumundan oluşan Intelligence Community (IC) üyelerinin reklam engelleyici kullanmasını istiyor.

Kelam konusu kullanıcılar Federal istihbarat teşkilatlarında çalıştığından ötürü bu türlü bir tedbirin alınmak istenmesi şaşırtan değil, lakin bir taraftan da makûs niyetli reklamların hala açık bir tehlike olarak internette dolaştığını göstermesi açısından değerli.  Wyden, reklam sağlayıcıların amaçlı reklamlar sunmak için çevrimiçi aktifliği nasıl kullandıklarını da özetliyor. Yakın tarihli bir Senato soruşturmasında, bu bilgilerin Çin ve Rusya üzere "yüksek riskli" pazarlara ihraç edildiğini ve daha sonra makûs emellerle kullanabilecekleri ortaya konuldu.

Hem NSA hem de Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenlik Ajansı (CISA) daha evvel reklam engelleyicilerin kullanımını teşvik eden bir kılavuz sunmuştu. Bununla birlikte, federal kurumların şu anda bu yönergeyi izlemesi mecburî değil. Wyden tüm federal istihbarat teşkilatlarında reklam engelleyicilerin kullanımının zarurî tutulmasını öneriyor.




 
Üst Alt