Son Konu

Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan'ın Kadın Futbolcularla İlgili Yorumları Ülke Çapında Eleştirildi!

Garfield

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
171,000
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-08070f77593e348e3f5403c154c7508d57c14a02.jpg


Samia Suluhu Hassan, John Magufuli öldükten sonra, Mayıs ayında Tanzanya tarihindeki ilk kadın cumhurbaşkanı oldu. Hatırlarsanız Magufuli hamile kadınlar ve annelerin okula gitmelerini yasakladığı için dünya çapında eleştirilmişti. Suluhu, ilk başa geçtiğinde insanların onu "sadece bir kadın" olarak gördüklerini, ancak zamanla otoritesini kabul ettirdiğini söylemişti. Cumhurbaşkanının, 23 yaş altı erkek futbol takımını Darüsselam'daki hükümet binasında ağırlarken kadın futbolcular hakkında yaptığı yorumlar oldukça dikkat çekti.
Kaynak: ...

Tanzanya cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan, ülkenin kadın futbolcuları hakında yaptığı açıklamalar yüzünden ülke genelinde kınandı.




Suluhu kadın futbolcuların göğüslerinin küçük olduğunu ve bu kadınların evlilik için yeterince çekici olmadıklarını söyledi.



Kadın futbolcuların zaferletiyle Doğu Afrika'yı gururlandırdığını söylerken bazılarının görünüşleri yüzünden kimseyle evlenemeyeceklerini söyledi.

"Eğer onları buraya getirip önünüzde sıraya sokarsak, düz göğüslüleri erkek zannedebilirsiniz."



Suluhu, çoğu kadın sporcunun evli olmadığını ve zaten görünüşleri itibariyle evlilik hayatını sadece rüyalarında görebileceklerini söyledi.



Henry Ngogo, "Bunu söylemek evlilik olmadan hayatın anlamsız olduğunu söylemekle aynı şey değil mi?" dedi.

Cumhurbaşkanı yaptığı konuşmasında, sporcuların emekliliklerinde zorluklar çektiklerini ve emeklilikte onlara bakılmasını talep ettiklerini söyledi.



Kadın sporcuların "emekli olduklarında ayaklarının yorulduğunu" ve bu yüzden sporu bıraktıklarında yaşadıkları sıkıntıların çok daha fazla olduğunu da ekledi.



Muhalefet partisinin kadın kolları başkanı ve eski milletvekili olan Catherine Ruge, "Başkan Suluhu Samia'nın kadın futbolcular hakkında yaptığı yorum tüm kadınlar için bir aşağılamadır" dedi.



Yorumları sosyal medyada da oldukça tepki çekti.



Bir kullanıcı, "Kadınlarımızın hakları nerede? Mama (Samia) Afrikalı kadınlarımızı iyi oldukları alanlarda başarılı olmaya teşvik et" dedi.

61 yaşındaki cumhubaşkanı, ilk göreve geldiğinde cinsiyetinden dolayı hükümetteki konumunu sorgulayan insanların olduğunu söylemişti.




Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

 
Üst Alt