Son Konu

Blizzcon 2019 World of Warcraft Panelinde Neler Vardı?

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imodifier

Tartışmalı bir husus olsa da birden fazla oyuncu Battle for Azeroth’dan şad ayrılmadı. İçeriğin ziyade tekrar bazlı oluşu, senaryo olarak da birçok kişinin varsayım ettiği üzere biten anlamsız bir Alliance-Horde savaşına sahne oluşunun bunda hakkı vardı elbete. Ben ve benim üzere pek çok oyuncu bir sonraki World of Warcraft ek paketine ilişkin bütün heyecanımızı kaybetmişken, Blizzard o denli bir sinematikle çıkageldi ki Warcraft ile uzaktan yakından alakası olan acilen çabucak herkesin dibinin düştüğünü iddia edebiliyorum.

Panele geçmeden evvel şunu da belirtmem gerekiyor; Blizzard Sylvanas etrafındaki hadise örgüsünün neredeyse tamamını uzun müddettir planlıyordu. Voljin’e yeni şef olarak Sylvanas’ı seçmesini söyleyen o ses, Valkürlerin tekrar Sylvanas’a gelişi, Forsaken dahilinde yeni bir yol bulabilecek karakterlerin ortaya çıkışı daima bunu gösteriyor. Bu denli vakittir bir noktaya varmayacak üzere duran hikaye örgülerinin bir anda bir araya gelişi de bu heyecanı yaratan ana nedenlerden biri.





Panelde duyurulan en kıymetli yeniliklerden biriyle başlayalım; Level 500’e kadar gidecek üzere görünen bu güçlenme mevzusunun eli ayağı biraz daha toparlanmış ahir. Ek pakete geçiş öncesinde 120 seviye karakterlerin tamamı 50’ye düşecek. En yüksek seviye ise 60 olarak belirlenmiş. Evvelce yeni bir karakter geliştirmek için neredeyse haftalar ayırmak gerekirken artık yeni sistemle bu çok daha kolay hale geliyor.

Oyuncular 1-10 arasını yeni hazırlanacak şahsi bir yerde deneyimleyecekler. Sonrasındaysa Chromie ile konuşarak istedikleri ek paket senaryosunu oynayarak seviye atlayabilecekler. “Ben Arthas devrini görmek istiyorum” diyorsanız o kısım Wrath of the Lich King’de. “Yok ben Panda diyarında sakin bir deneyim arıyorum” diyen oyuncular ise Mists of Pandaria paketinin içeriğini baştan sona oynuyor olacaklar. 50. Seviyeye geldiklerindeyse yolları onları kaçınılmaz olarak Shadowlands’in kapısına bırakacak.

Ee2kKy.jpg

Shadowlands’den de uzun uzun bahsedildi lakin oraya girmeden evvel küçük detaylardan da bahsetmemek olmaz. Yeni gelen ırk ve modellere ek olarak, eski ırklar için de yeni modeller ve değişimler gelmişti. Blizzard bu mevzuda bir adım daha atmış ve yeni şahsileştirme seçeneklerini Shadowlands ile birlikte oyuna eklemiş. Her sınıfın kendine ilişkin farklı seçenekleri olacak. Örneğin Cüceler vücutlarını Wildhammer klanına ilişkin dövmelerle kaplayabilirken, Undead’ler ise açıktaki kemiklerini saklayabilecekler. Açıkca söylenmedi fakat ileride oyuncular farklı vazifelerden ek değişiklik seçenekleri de kazanabilirler üzere geldi bana.

Shadowlands’e geçiş ise yapımcıların deyimiyle o denli bir gemiye atlayıp maceraya atılır üzere olmayacak. Shadowlands tam manasıyla ölüler diyarı. Yani Bwomsandi’nin, Valkürlerin ve öldüğümüzde bizi dirilten Ruh iyileştiricilerinin bulunduğu bir alan. Shadowlands tam manasıyla tek bir mahal de değil. Panelde sıradanda Shadowlands'in çok ziyade sahası olduğundan ama bizim yalnızca beş ortamda Sylvanas ve ortamdaki gayri güçlerle karşılaşacağımızdan bahsedildi. Oyundaki kesimlerin isimleri Oribos, Maldraxxus, The Maw, Reveneth, Bastion ve Ardenweald olarak belirlenmiş.

Ee2VDn.jpg

Yapımcılar yer sisteminin nasıl işlediğini uzun uzun anlattılar ancak açıkça baktığımızda Ravenloft yerküresine benzetilebilir. Her ortamın kendi sahibi var ve bu insanlar oradan sorumlular. Duruma nazaran önderler değişebilse de bu çok sık görülen bir durum sayılmaz. Shadowlands dediğime de bakmayın örnek olarak, Bastion aslında epey huzurlu bir konum. Kyrian kümesi tarafından yönetiliyor. Huzur ve bilgelik arayan ruhlar kendilerini burada buluyorlar. Uther’ın şu an burada bulunduğu söylendi mesela. Yapımcılar uzun uzun isim vermeseler de Warcraft cihanında kaybettiğimiz pek çok kahramana Shadowlands dahilinde denk gelebileceğimizi de belirttiler.

EevZsQ.jpg

Oyunda her kesimin bir hamisi var ve bu önderlerle anlaşılması durumunda oyuncular bir umumî, bir de sınıflarına kişisel yetenekler kazanıyorlar. Seçilen hami yahut kesimdeki diğer karakterlerle “soulbind” olmak mümkün. Yani ruhların birleşiymiyle birlikte yeni özellikler ve yetenekler kazanabiliyorsunuz. Verilen örneklerden bir tanesi “Kibir” olarak gösterildi. Kibir sayesinde şayet canınız düşmanınızdan fazlaysa ekstradan kritik akın yapma bahtı yakalıyorsunuz. Bu stil deneyimler ve tercihler Shadowlands’in hem ana karakterle hem de alt’larla tekrar tekrar oynanmasını mümkün kılacak üzere duruyor.

Shadowlands üzerine epeyce düşünüldüğü ziyadesiyle belirliydi. Panelde her karakterin anima’sı olacağından bahsedildi. Anima ruh gücüne denk geliyor. Yerküreye tesir eden Varian ve Arthas üzere karakterlerin daha güçlü Anima’ları varken, bir tavernada ömrünü yemiş tiplerin ise zayıf animası oluyor. Özetle hayat sonrasında bile bir kast sistemi var, ben buradan bunu çıkardım. Bahsedilen kimselerin ikisi de asil soydan gelen, istediği üzere yerküreyi değiştirebilecek tipler esasen. Hancının oğlu ne yapsın yazık günah :)

Oyunda ise Azerite ve gibisi kastırmalı sistemlerin yanını Anima alıyor. Oyunda çeşitli vazife ve etkinliklerle Anima gücü kazanmak mümkün. Lakin bu evvelki oyunlardaki üzere her gün gir hizmet yap, Azerite farmla başında olmayacakmış. Aldığımız anima güçleri elimizde kalacak ve oyun buna nazaran form alacak. Artık oyuncuları her gün oyna girmek için farklı bir metot bulacaklar mecburen.

Ee2QQj.jpg

Sylvanas’ın nasıl bu kadar güçlendiği de panelde konuşulan mevzulardan biri oldu. Aslında bu noktada onun Shadowlands tarafından destek aldığı açık bir gerçekti. Battle for Azeroth’daki savaşın çıkma nedeni de aslında Sylvanas’ın ölümlerden güç almak için kurduğu bir planmış. Tarafı fark etmeksizin yaşanan tüm vefatlar o esnada Sylvanas’ı güçlendirmiş. Görüntüde Sylvanas’ın önünde durduğu arkadaşın ismi de The Keeper. Şimdilik ne olduğunu ve maksadını bilmiyoruz maatteessüf.

Oyunun son nahiyesinin The Maw olacağı söylendi. Burada saklanabileceğiniz bir köy yahut Heartstone atılabilecek bir inn olmayacak. Münasebetiyle kesime girmek ve ortamda ölmek de riskli kavramlar olacak. Sinematik medyada Icecrown’ın tam üstünde gördüğümüz mahallin ismiyse Tower of the Damned, yani Lanetlenmişler Kulesi. Bu kule tahminen de uzun müddettir WoW’a gelen en özgün şey olabilir zira tıpkı Diablo’nun zindanları üzere rastgele oluşuyor ve hiçbir vakit birebir zindana iki kez girmiyorsunuz.  Burayı velev tek başınıza isterseniz de arkadaşlarınızla oynama talihiniz olacak.

Ee2qqp.jpg

Uzun müddettir Warcraft’ın bölgesinde saydığını düşünen bir oyuncu olarak ben bu sefer ikna oldum diyebilirim. Oyuncuyu tekrarlayan hizmetlere yahut grind'e boğmayacak, denetimi tekrar bizlere veren bir ek paketi hepimiz bekliyorduk. Uzun müddettir hazırlanan ancak bir konuma varmayan hikayenin de geliştiğini göz önüne alırsak bence bu sefer Legion üzere unutulmayacak bir ek paket bizleri bekliyor olacak.
 
Üst Alt