Son Konu

'Braxton hicks' kasılması nedir? Braxton hicks kaçıncı haftada başlar?

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
braxton_hicks_kasilmasi_nedir_braxton_hicks_kacinci_haftada_baslar_1635414665_9555.jpg

Hamilelik periyodunda anne adaylarında görülen sancıların gerçek doğum sancısı olup olmadığını ayırt etmenin esas kimi yolları vardır. Pekala 'Braxton hicks' kasılması nedir, nasıl anlaşılır?



İstisnasız her hamilelik periyodunda görülen rahim kasılmaları, doğum başlangıcının ya da erken periyotta düşük probleminin habercisi olabileceğinden ötürü hayli kıymetli bir mevzudur. Acısız olan fakat sistemsiz aralıklarla sürmeye devam eden rahim kasılmaları bebeğin büyümesi için ortam hazırladığı hareketlenmelerin sonucudur. Rahmin üst bölgesinden aşağıya kadar uzanan bu kasılmalar yaklaşık 30-45 saniye kadar hissedilmektedir. Tıp dilinde Braxton hicks kasılması olarak geçen yalancı kasılmaların 'yalancı' olarak nitelendirilmesinin sebebi ise bu kasılmaların gerçekte rahim ağzında en ufak bir açılmaya dahi yol açmamasıdır. Gün içerisinde 10-15 kere kendini fark ettirebilen Braxton hicks kasılmaları birden fazla vakit gerçek doğum sancısı ile karıştırılabilmektedir.

BRAXTON HİCKS KASILMALARI NEYE MİSAL? BRAXTON HİCKS KASILMALARINI TETİKLEYEN FAKTÖRLER



Bebeğin doğuma hazırlanması için bedeninde görülen bu kasılmanın gerçek doğum sancısından ayrılan kimi temel noktaları vardır. Lakin, kasılma anlarında telaş ve kaygı artacağı için Braxton hicks kasılmalarını ayırabilmek güç bir hale gelebilir. Birinci kere anne olacak olan bayan, her belirtiyi doğuma yorabileceği için bu üzere değerli sinyalleri fark edebilmek kıymetlidir.

Rahimde meydana gelen Braxton Hicks kasılmaları 30-60 sn. kadar bir müddette birinci evvel kasılıp sonra gevşemesi ile oluşur. Kasılmaların mühleti en fazla 2 dakikaya kadar uzayabilen bu durum anne adayını doğuma hazırlayan bir nevi alıştırma kasılmalarıdır. Anne adaylarında görülen bu kasılmaların esas özellikleri ise şu haldedir:

Şiddet seviyesi sabit değil değişkendir.
İki kasılma ortasında geçen vakit çok kısa değildir.
Apansız gelebilir.
Ritmik bir biçimde görülebilir, nizamlı değildir.
Ağrı yüklü değil fakat rahatsız edicidir.
Sıklığı ve şiddeti gitgide çoğalmaz.




Hamileliğin ikinci üç aylık devirde görülebilecek olan yalancı doğum sancıları yaygın olarak üçüncü üç ayda başlar. Birinci hamilelik değilse şayet Braxton kasılmaları biraz daha erken vakitlerde görülebilir.

Anne ve bebek çok hareketliyse
Karına temas
İdrar torbasının dolu olması
Bağlantı sonrası
Susuzluk.




BRAXTON HİCKS KASILMASI İLE GERÇEK DOĞUM SANCISININ FARKLARI

Gerçek doğum sancısında rahim ağzında açılma olurken, Braxton Hicks kasılmasında açılma gerçekleşmez..

Braxton Hicks kasılmaları 2. trimesterda seyrek, 3. trimesterda daha sık görülürken gerçek doğum kasılması 37. haftadan sonra görülür.

Braxton Hicks kasılmaları sistemsiz aralıklarda, gerçek doğum sancısı ise sistemli aralıklarda kendini aşikâr eder.

Braxton Hicks kasılmaları daha uzun periyodik, gerçek doğum sancısı saniyeliktir.

Braxton Hicks kasılmaları ağrısız olurken gerçek doğum sancısı dalga dalga olup geriden öne yanlışsız ağır ve ağrılıdır.


 
Üst Alt