Son Konu

2 Analist: Gelecek Hafta Altın, Bu Seviyelerde Gezinebilir!

tekin

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
153,708
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
95
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
GettyImages-1130532216.jpg

Piyasa analisti Christopher Lewis, altın piyasalarının ABD’den gelen enflasyon rakamları nedeniyle 1.835 dolar seviyesini oldukça hızlı bir şekilde kırarken, aşırı güç belirtileri göstererek, hafta boyunca önemli ölçüde toplandığını belirtiyor. Bir başka piyasa analisti David Becker ise, altın fiyatlarının Cuma günü yükselmeye devam ettiğini, ancak trend çizgisi direncini geçemediğini vurguluyor. Kriptokoin.com olarak Christopher Lewis ve David Becker’in piyasa analizlerini sizler için derledik.

“DXY’nin yükselmesine rağmen, değerli metal iyi bir performans sergilemeye devam edecek”


Analist Christopher Lewis’e göre, gitmemiz gereken daha çok yol var gibi görünüyor ve yukarıdaki 1.900 dolar seviyesinin üstesinden gelmenin muhtemelen sadece bir zaman meselesi. Analist, bu noktadaki geri çekilmelerin, satın alma fırsatları olmaya devam edeceğini, ancak muhtemelen haftalık zaman diliminde bunun net bir görünümünü elde etmenin mümkün olmadığını belirtiyor ve bu nedenle, en azından girişler ve çıkışlar için günlük grafiği kullandığını ifade ediyor. Analist, şu değerlendirmeleri yapıyor:

Piyasanın bir süredir ileri geri gittiğini ve şimdi sadece ters bir baş ve omuz deseni değil, potansiyel bir yuvarlak dip oluşturmuş gibi göründüğünü unutmayın. Başka bir deyişle, bu grafikte bana daha yükseğe çıkmamız gerektiğini söyleyen birçok şey var ve bu nedenle altın trade etmeyeceğim.
Oil-Trading-Negative-Next-is-Gold-Forex-Trading-Guide-for-Beginners-1200x675-1.jpg
Analist, bunun özellikle haftalık mum çubuğunun üzerinde kalabildiğimiz sürece geçerli olacağını ve bunun ötesinde, haftanın en yüksek seviyelerini kapattığı için kendi içinde de çok boğa işareti olduğunu düşünüyor. Christopher Lewis, analizinde şu noktaya parmak basıyor:

ABD dolarının yükselmesine rağmen altın oldukça iyi bir performans sergilemeye devam edecek. Çoğu trader, enflasyonun hala bir sorun olduğu 1980’lerde hem ABD dolarının hem de altının aynı anda arttığının farkında değil. Bu noktada, aynı fenomeni görüyor olabiliriz.

Altın teknik analizi: Kısa vadeli bir boğa trendi görünüyor

Dolar düştü ve ABD verimleri, Çalışma Bakanlığı tarafından yayınlanan normal istihdam tarihinden daha sıkı olmasına rağmen hafifçe geriledi. Bu arada, JOLTS raporunun işten ayrılma oranı, mevcut toplam iş sayısının biraz azalmasına rağmen tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Piyasa analisti David Becker, altın fiyatlarının Perşembe günü 5 aylık bir dönemini kırdığını ancak, 1.866 dolara yaklaşan aşağı eğimli bir trend çizgisi yakınındaki direnci kıramadığını belirtiyor. Analist, şu seviyelere işaret ediyor:

Hedef direnci 1.916’da Haziran’ın en yüksek seviyelerine yakın görülüyor. 10 günlük hareketli ortalama, 50 günlük hareketli ortalamanın üzerine çıktı, bu da şu anda kısa vadeli bir boğa trendi olduğu anlamına geliyor.
shutterstock_1784461754.jpg
Analiste göre, fiyatlar aşırı alındığından kısa vadeli momentum negatife döndü. Analist, hızlı stokastiğin, çapraz satış sinyali ürettiğini ve aşırı alım tetikleyici seviyesi olan 80’in oldukça üzerinde 95’lik bir veri yazdırdığı için fiyatların aşırı satın alındığını vurguluyor. David Becker, analizine şu yönde devam ediyor:

MACD (hareketli ortalama yakınsama ıraksaması) endeksi çapraz alım sinyali oluşturduğundan, orta vadeli momentum da pozitife döndü. Bu senaryo, MACD çizgisi (12 günlük hareketli ortalama eksi 26 günlük hareketli ortalama) MACD çizgisinin üzerine çıktığında gerçekleşir.
Grafik-1-8.jpg
 
Üst Alt