Son Konu

YouTube Premium ve Premium Music bizlere neler sunuyor?

dagcı

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
152,900
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
68
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
youtube-premium-ve-premium-music-bizlere-neler-sunuyor.jpg



Türkiye’deki kullanıcılar tarafından uzun zamandır beklenen YouTube Premium sonunda Türkiye’de de kullanıma açıldı. Kullanıcılara belli bir ücret karşılığı hizmet sunan YouTube Premium özellikleri servisin ortaya çıkmasıyla beraber belli oldu. YouTube Premium Music ve YouTube Originals de kullanıma açılan servisler oldu. Peki, YouTube Premium Music özellikleri neler, YouTube Premium fiyat ne kadar olacak. Tüm detaylar haberimizde.

YouTube Premium neler sunacak?




YouTube Premium fiyat ve merak edilenler

YouTube’un yeni servisi YouTube üzerinden alındığında  16.99 TL gibi bir fiyat ile karşımıza çıkıyor. Servisi satın alan kullanıcılar, YouTube videolarını herhangi bir reklama takılmadan izleyebilecekler. Kullanıcılar, uzun zamandır YouTube’dan beklenen ancak kullanıma açılmayan arka planda video oynatma özelliğini de bu servisle beraber kullanabilecek. Akıllı telefonlarımızda, YouTube’dan herhangi bir videouyu izlerken telefonumuzda farklı uygulamalar arasında gezinebilecek hatta resim içinde resim özelliği ile beraber farklı uygulamalarda gezerken videolarıda küçük bir ekran üzerinden izleyebileceğiz.

Kullanıcıların en çok işine yarayan bir diğer özellik ise videolara gelen indirme özelliği oldu. Premium kullanıcıları, diledikleri videoyu yüksek,orta ve düşük kalite seviyesinde indirebilecekler ve internet bağlantısının olmadığı veya zayıf olduğu bir anda internete ihtiyaç duymadan videoyu izleyebilecekler. Son olarak yeni servise sahip olan kullanıcıların Premium Music üyeliğine de sahip olacağını belirtelim.

Üyelik sisteminde aile üyeliği de bulunuyor ve 5 aile üyesi toplamda 26 lira ücret ödeyerek yeni servisi kullanmaya başlayabiliyorlar.

YouTube Premium Music

Kullanıcılara sunulan bir diğer özellik de YouTube Premium Music oldu. Apple Music ve Spotify’a rakip olacak servis, kullanıcılara YouTube üzerinden alındığında 13.99 TL karşılığında YouTube Premium’dan ayrı olarak da sunulacak. Kullanıcılar, çok daha farklı bir arayüz ve algoritma ile sevdikleri müzikleri kolayca bulabilecek. Şarkı sözleri ile dahi arama yapmanıza olanak sağlayacak Premium Music, rakipleri gibi müzikleri telefona indirme imkanını da kullanıcılara sunuyor.

Kullanıcılar tek başına üye olduğu sisteme 13.99 TL öderken aile üyeliği ile 20.99 TL ödeyerek 5 kişiye kadar aynı anda kullanabilecek.

YouTube Originals

YouTube tarafından kullanıcılara sunulan bir diğer özellik de YouTube Originals oldu. YouTube Originals, Netflix gibi servislere rakip olarak karşımıza çıkacak. Şu an için çok az sayıda içerik sunan servisin içerisinde Türkçe bir belgeselde bulunuyor. Kullanıcılar, YouTube’un yeni servisini satın aldıklarında bu servise de ücretsiz olarak erişebilecek.

Bizi nasıl bir kullanım deneyimi bekliyor?

YouTube’a uzun zamandır beklenen özellik nihayet geldi. Belirli ücretler ödeyeceğimiz servis, iOS ve Android platformlarında farklı olarak ücretlendirilse de kullanıcılar YouTube’un kendi sistesi üzerinden en uygun fiyatla servise erişebilecek. Aile üyeliği ile daha uygun fiyata erişebileceğimiz servis ilk 3 ay ücretsiz olacak. 3 ay boyunca deneyimleyebileceğimiz servis, Android ve iOS cihazlarda farklı ücretlendirmelere sahip bir şekilde karşımıza çıkıyor. Ücretsiz versiyona göre daha ham bir deneyim sunuyor. Aile üyeliği ile düşük bir fiyata sahip olacağınız YouTube Premium, reklamsız, arka planda oynatılabilen ve indirilebilir bir video deneyimi sunuyor. Kısacası kullanıcılar, video keyiflerine aralıksız ve istedikleri yerden devam edebiliyor.



 
Üst Alt