Son Konu

Sony ve Nvidia, Corona Riski Sebebiyle MWC 2020'ye Katılmaktan Vazgeçti

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
content_66303.jpg

Corona salgını bir yandan başta Çin halkı olmak üzere yerküreyi tehdit ederken, gayri yandan tekrar Çin'deki elektronik ekipman fabrikalarının üretimlerini de vurmuş durumda. Geçtiğimiz günlerde Tayvan'da düzenlenecek olan ve oyun bölümünün değerli fuarlarından biri kabul edilen Taipei Game Show salgın nedeniyle bilinmeyen bir tarihe ertelenmişti. Şimdiyse Nvidia ve Sony, yerkürenin en büyük mobil etkinliklerinden biri olan Mobile World Congress 2020'ye katılmayacaklarını açıkladı. Sebebi de Memleketler arası Sıhhat Örgütü'nün global çapta acil durum ilan etmiş olması.

Nvidia aktifliğin ana sponsorlarından biriydi, gelgelelim asıl olarak aktifliğin her hengam en büyük iştirakçilerinden biri olan Sony'nin katılmamaya karar vermesi fuar açısından hiç de güzel olmadı. Üstelik fuara katılmama kararı alan sadece bu iki firma da değil, daha evvel de Amazon, Ericsson ve LG sıhhat riski sebebiyle fuara katılmayacaklarını açıklamıştı.

Çin ve muhitindeki devletlerde aktiflik iptalleri olağan karşılanabilir ama bu sefer Avrupa'nın göbeğindeki bir kentteki fuarın bundan ne kadar etkilendiğine şahit oluyoruz ve bu durum yayılmaya devam ederse bu yılki büyük oyun fuarları da emsal biçimde etkilenebilir diye varsayım yürütmek mümkün.

Fuarın organizatörleri MWC 2020'nin planlandığı üzere gerçekleşeceğini, ertelenmeyeceğini ve aralarında Huawei ve ZTE üzere isimlerin de bulunduğu iki binden çokça iştirakçiye sahip olacağını açıkladı ve gerekli sıhhat tedbirlerinin alındığını da belirtti. 24 Şubat'ta başlayıp üç gün sürecek fuara katılmaktan vazgeçen gayrı büyük isimler olacak mı, onu da önümüzdeki günlerde göreceğiz.
 
Üst Alt