Son Konu

Peş Peşe Otobüs Facialarının Ardından... Uzmana Göre Atılması Gereken 4 Adım

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-6056d6e4e81f3be6e843f34ea32d3418a6d94fc0.jpg


Manisa’da 3 gün evvel meydana gelen ve 6 kişinin, dün de Balıkesir’de 15 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazalarının eski model otobüslerle, yorgun, uykusuz sürücüler nedeniyle çıktığı argüman edildi. Fren ve Trafik Güvenliği Uzmanı, Makina Yüksek Mühendisi, Türkiye Trafik Kazalarını Tedbire Derneği Üyesi Alpay Lök, kazaları kıymetlendirdi.






Bir kaç gün arayla meydana gelen otobüs kazalarında 21 kişi hayatını kaybetti.  

Kazaları Hürriyet gazetesine kıymetlendiren Fren ve Trafik Güvenliği Uzmanı, Makina Yüksek Mühendisi, Türkiye Trafik Kazalarını Tedbire Derneği Üyesi Alpay Lök, “Hemen yarın itibariyle gece seyahatleri olan, uzun çizgilere AEBS (Gelişmiş Acil Frenleme Sistem) olan 2016 model ve üstü otobüsler ile yolculara emniyet kemeri zarurî kılınmalı” dedi.


"Uzun sınırlarda 3 sürücü ayda 50 bin kilometre yol yapıyor, hiç durmuyor"



Bunların akabinde da yılda elektronik sistemlerin sökme takmalı kontrolünü mecburî kılan AB muayene sistemine geçilerek sürücülerin çalışma şartlarının güzelleştirilmesi gerektiğini anlatan Lök, bu 4 adım atılmazsa ölümlü otobüs kazalarının devam edeceğini vurguladı.

Lök, sürücülerin çalışma şartlarını da, “Sürücülerin hiçbiri otobüs sahibi değil, uzun sınırlarda 3 sürücü ayda 50 bin kilometre yol yapıyor, hiç durmuyor. Sürücüler otobüslerin bagajında yatıyor. ‘Ne vakit uyanırsınız’ dediğimizde ‘motor durunca’ diyor. Bu çok sıhhatsiz; dinlenmiş sayılmıyor. Avrupa’da sürücülerin haftasonu 2 gün konutunda yatmadığında tam dinlenmenin gerçekleşmediği tespit edilmiş. Bizim sürücüler daima yorgun, daima uykusuz” kelamlarıyla anlattı.
 
Üst Alt