Son Konu

En kolay tas kebabı nasıl yapılır? Lokanta usulü tas kebabı tarifi

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
enfes_tas_kebabi_nasil_yapilir_1595313549_7324.jpg

Etli yemeklerin baş tacı olan ve yedikçe yemek isteyeceğiniz tas kebabının en kusursuz tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Üretimi çok kolay ve lokantalarda sık sık yediğiniz tas kebabının konutta yapabileceğiniz tanımı yazımızda. Tas kebabı yapmanın püf noktaları ve lokanta metodu tas kebabı tanımı.
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN
Etli yemek değinildiğinde birinci akla gelen ve sulu bir halde sofralara servis edebilen tas kebabı, Osmanlı mutfağının baş köşesinde yer alan et yemeklerinden birisi olarak bilinmektedir. Yumuşacık etli enfes bir yemek arıyorsanız tas kebabını tercih edebilirsiniz. Tas kebabı tanımını meskeninizde kolay bir formda hazırlayabilirsiniz. Tıpkı vakitte tas kebabı tanımını mevsim zerzevatları ile lezzetlendirebilirsiniz. Düdüklü tencerede, güveçte, olağan çelik tencerede pişirebileceğiniz kolay tas kebabı tanımını bilmeyenler için açıklıyoruz.  Yapımı çok kolay ve lokantalarda sık sık yediğiniz tas kebabının meskende yapabileceğiniz tanımı yazımızda. Tas kebabı yapmanın püf noktaları ve lokanta tarzı tas kebabı tanımı.



TAS KEBABI TANIMI:

MATERYALLER

500 gram kuşbaşı et
1 adet soğan
2 adet domates
3 adet sivri biber
3 adet patates
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
2, 5 su bardağı sıcak su
Karabiber, kırmızı toz biber, tuz, sıvı yağ

Patatesleri kızartmak için;

Sıvıyağ



YAPILIŞI

Öncelikle kuşbaşı etleri sıvı yağ ile birlikte düdüklü tencerede su koymadan havası çıktıktan sonra 15 pişirin.

Başka bir tencerede soğanı ve biberleri yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun doğranmış sarımsak ve domatesleri de ekleyip uygunca kavurun.



Salçasını ekleyin kırmızı toz biber, karabiber ve tuzunu da ekleyip sıcak su ek edin.

Kaynayan salçalı suyun içine pişen etleri ekleyip 10 dakika daha bu formda pişirin. Şayet suyu az olursa ek edebilirsiniz.

Patatesleri küp küp doğrayıp kızartın. Tabağına pişmiş sulu etten koyup üzerine kızartılmış patates koyup karıştırarak servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

 
Üst Alt