Son Konu

Galaxy Note 10 işlemci üretimi ticari engele takıldı

teknolojiuzmani

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
152,799
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
galaxy-note-10-islemci-uretimi-yavaslatildi.jpg



Güney Kore ve Japonya arasında bir süredir ticari sorunlar yaşanıyor. Bu ticari sorunlardan en fazla etkilenen de büyük şirketler oluyor. Son olarak, Samsung Galaxy Note 10 işlemci üretiminin bu sorunlardan etkilendiği ortaya çıktı. Çıkan haberlere göre, Galaxy Note 10 işlemci üretimi yavaşladı.

Galaxy Note 10 işlemci üretimi yavaşladı


Samsung cephesinden ortaya çıkan haberlere göre şirket Exynos işlemci için hedef üretimini yüzde 10 oranında azalttı. Galaxy Note 10 işlemcisi olacak olan bu işlemci için yaşanan kaybın önümüzdeki ay kapatılacağı düşünülüyor.

Samsung konuyla ilgili resmi açıklama yapmaktan kaçınsa da pazar araştırmacıları üretimin yavaşladığının altını çiziyor. Japonya hükümeti kimyasal ürünlerin tükenmesinden çekindiği için teknoloji devinin üretim hattında düzenleme yapmış olabilir. İşlemcilerin ve ekranların üretiminin temeli olarak kabul edilen florlanmış poliimid ve hidrojen florür gibi kimyasallardan Japonya’nın elinde kısıtlı miktarda bulunuyor.

Samsung, bir amiral gemisi modelini satışa çıkarmadan önce işlemci ve ekran dahil olmak üzere üretim tesislerinde tam kapasite olarak çalışmayı tercih ediyor.

Galaxy Note 10 işlemci üretimi ile ilgili aksamalara rağmen 7 Ağustos’ta tanıtılacak. Akıllı telefon New York’ta düzenlenecek olan lansmanın ardından ABD ve Güney Kore’de 23 Ağustos günü satışa çıkacak.
galaxy-note-10-islemci-uretimi-ticari-engele-takildi-2.jpg
Güney Kore ve Japonya ticari savaşı

Daishin Securities isimli araştırma şirketinden Lee Su-bin, Güney Kore ve Japonya arasındaki ticari sorunlara dair açıklamalarda bulundu. Su-bin, Japon hükümetinin bir ihracat yasağı planlamadığının altını çizdi. Ancak, Japon teknoloji endüstrisinde Güney Koreli teknoloji şirketlerinin önemli birer oyuncu olduğu göz önüne alınınca, ticari kısıtlamaların söz konusu şirketleri olumsuz yönde etkileyeceğini kabul etmek gerekiyor. Ticari kısıtlamalar, küresel açıdan elektronik endüstrisine zara veriyor.

Japonya aldığı kararlar bazı yüksek teknoloji ürünleri üzerinde kısıtlama getirdi. Güney Koreli şirketlerin yönünü ABD’ye çevirmesine neden olan bu kısıtlamalar, Güney Kore cephesinde tedirginlikle karşılandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Güney Kore Devlet başlanı Moon Jae-in, bu kısıtlamaların Japonya’yı daha derinden etkileyeceğine dikkat çekti.

İki lüke arasında uzun yıllardır devam eden ekonomik iş birliğini baltalayan bu karar, Japonya’nın geçmişteki olaylar nedeniyle Güney Kore‘yi cezalandırmak istediği şekilde de yorumlandı.

Güney Kore de konuyla ilgili karşı hamle yapmakta gecikmedi. Japon mallarını boykot eden ülke, Japonya’ya seyahat yasağı kararı da aldı.

Güney Kore şimdilerde Japon menşeili ürünlere ve ekipmanlara olan bağımlılığı azaltmak için yeni yollar arıyor. Bunun için yakın zamanda Güney Kore Dışişleri Bakanı Kang Kyung-wha, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüştü. Kyung-wha görüşmesinde, Japonya’nın bu kararının üç ülke arasındaki ilişkileri olumsuz etkileyeceğini belirtti.



 
Üst Alt