Son Konu

Metaverse Coin Patlaması: Cardano Kurucusundan Yorum Geldi!

dadaş

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
152,364
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
charles-hoskinson-ceo-of-iohk-confirmed-cardano-updates-are-due-to-be-rolled-out-soon.jpg

Cardano CEO’su, Metaverse’in kripto için “muazzam bir ürün kategorisi” olacağını söylüyor. Cardano’nun (ADA) kurucusu Charles Hoskinson, Metaverse coinin kripto para alanıyla bağlantısının son zamanlarda dikkatini nasıl çektiği hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Detaylar için Kriptokoin.com’u takip etmeye devam ediniz.
  • ok-gp-holding-dutreuil.jpg
Cardano CEO’su yorumluyor


16 Kasım’da yayınlanan Thinking Crypto podcast’inde Tony Edward ile özel olarak konuşan Hoskinson’a, sanal gerçeklik etrafındaki artan tartışma ışığında Metaverse’inin nasıl görüneceği soruldu. Matematikçi Hoskinson arayüzlerin değiştiğini belirtti. Şimdi oculus rift var, HTC Vive ve Apple, artırılmış gerçekliğe büyük yatırım yapıyor. Ethereum kurucu ortağına göre, büyük olasılıkla 2025 yılına kadar Apple gözlükleri olacak ve bu gerçekleştiğinde Samsung kendi versiyonunu geliştirecek. Ardından AR karma gerçeklik VR devrimi yolda. Böylece Charles, yapay zeka, anlambilim ve arayüzlerdeki bu ilerlemelerin, Web 3.0’ın sadece ince bir katman değil, aynı zamanda Metaverse’in üzerinde yaşadığı dikey bir katman olduğunu ima ettiğini vurguladı. Hoskinson diyor ki:

Bir restoran gibi bir binaya baktığınızda, AR gözlüğünüzde size saat kaçta açıldığını, saat kaçta kapandığını göstermesi gibi fiziksel dünyanın dijital niteliklerini kapsayabilir veya tamamen dijital dünyaya gidebilir ve gerçekten bir sanal gerçeklik deneyimine sahip olabilirsiniz. Kripto para birimi alanı devreye girdiğinde, bu şeylerin mantığı için bir tür kontrol katmanına ve benzersizliğini (scarcity uniqueness) zorlamak için bu tür şeyler için bir veritabanına ihtiyacınız var, bu yüzden NFT’ler, bu tür şeyler burada devreye giriyor.
  • ceek-vr-nedir.jpg
Facebook ve Metaverse

Özellikle, Meta Platforms’un bir yan kuruluşu olan Facebook‘un isim değişikliğini duyurmasından sonraki bir hafta içinde, çoğu Metaverse tokeninin değeri arttı. Meta’nın Metaverse yaratmasında kripto ve takas edilemez tokenlerin (NFT’ler) rol oynayacak gibi görünse de kripto topluluğu bundan memnun değil. Hoskinson: “Metaverse’ler gerçekten harika; onlar gerçek bir şey, bu bir hile değil. Dijitali fizikselleştirirken ve fiziksel olanı dijitalleştirirken, temel olarak içine bir güven modeli ve kıtlık modeli koymak için kriptoya ihtiyacınız var ve önümüzdeki beş-on yıl içinde kripto para birimleri için devasa bir ürün kategorisi haline gelecek” dedi. NFT’ler, onu kullanan insanlar tarafından tutulan sanal bir meta veri tabanındaki varlıkların sahipliğini temsil ederken, geliştiriciler, oyun oynamanın ötesine geçerek moda, mimari, sanal konserler ve performanslar gibi alanlara giderek bir topluluk gibi hareket edecek blockchain tabanlı bir meta veri tabanı inşa etmeyi amaçlıyor.
  • photo-1.jpg
 
Üst Alt