Son Konu

Avrupa Parlamentosu'ndan 'Türkiye'nin AB Üyelik Müzakerelerinin Askıya Alınması' Talebi

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-a67e286c947cf8808edc5a8ad5c58a1e2f283b5d.jpg


Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği’nin Türkiye ile tam üyelik müzakerelerini askıya alması davetinde bulunan raporu kabul etti. ​Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, "Türkiye-AB alakalarını tekrar canlandırmaya yönelik efor harcanan bir periyotta, nesnellikten uzak tavsiye kararının kabul edilmesi mümkün değildir" denildi.





Euronews'in aktardığına göre, AP'nin İspanyol parlamenteri Nacho Sanchez Amor tarafından kaleme alınan rapor ve buna bağlı karar tasarısı, 480 Evet, 64 Hayır ve 150 kararsız oranıyla, büyük bir oy farkıyla kabul edildi.

Kabul edilen raporda, Türkiye’ye temel haklar, demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakları hususlarında sert tenkitler yöneltildi.

Avrupa Parlamentosu'nun, daha evvelki yıllara oranla Türkiye’ye çok daha fazla sert tenkitler yöneltildiği gözlendi.

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'ye 'Ermeni Soykırımı'nı tanıma' çağrısında bulunduğu kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama: 'Tek taraflı ve nesnellikten uzak olan kelam konusu tavsiye kararının kabul edilmesi mümkün değildir'



Dışişleri Bakanlığı, “Türkiye ile AB ortasındaki ilgilerin, AB’ye üyelik perspektifi temelinde olumlu bir gündem çerçevesinde yine canlandırılmasına yönelik efor harcandığı bir periyotta, tek taraflı ve nesnellikten uzak olan kelam konusu tavsiye kararının kabul edilmesi mümkün değildir” açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu’nun 2019-2020 Türkiye Raporu hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) tavsiye kararı niteliğinde olan 2019-2020 Yılı Türkiye Raporu, 19 Mayıs 2021 tarihinde AP Genel Kurulu’nda kabul edildiği belirtildi.

Raporun tek taraflı ve nesnellikten uzak olan kelam konusu tavsiye kararının kabul edilmesi mümkün olmadığı vurgulanan açıklamada, “Türkiye ile AB ortasındaki alakaların, AB’ye üyelik perspektifi temelinde olumlu bir gündem çerçevesinde yine canlandırılmasına yönelik uğraş harcandığı bir periyotta, tek taraflı ve nesnellikten uzak olan kelam konusu tavsiye kararının kabul edilmesi mümkün değildir. İnsan hakları, demokrasi, hukukun üstünlüğü, idare yapımıza ve siyasi partilere ait gerçek dışı savlar içeren, ülkemizin faal, tahlil odaklı, insani ve teşebbüsçü dış siyasetini tehdit olarak gören, Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs mevzularında büsbütün haksız, taraflı Yunan ve Rum tezlerini yansıtan ve 1915 olaylarına ait tek taraflı tutarsız Ermeni anlatılarına dayanan önyargılı bu yazımı reddediyoruz” denildi.
 
Üst Alt