Son Konu

En kolay eyeliner nasıl çekilir? Eyeliner çekme yöntemleri nelerdir?

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
en_kolay_eyeliner_nasil_cekilir_eyeliner_cekme_yontemleri_nelerdir_1613221589_9498.jpg

Eyeliner, gözlerinizin ön plana çıkmasını ve makyajınızın daha bariz hale gelmesini sağlar. Lakin eyeliner sürme tarzınızı göz biçiminize nazaran yapmalısınız. Pratik eyeliner sürülür, ince eyeliner sürülür ve kolay eyeliner çekme teknikleri nelerdir? Sizler için tüm bu soruların karşılığını adım adım araştırdık. İşte pratik eyeliner çekme prosedürleri...

Eyelinera olan tutkumuzun, biz bayanların güç şeylere olan düşkünlüğü ile bir ilişkisi olabilir mi? Gerçek şu ki, kusursuz eyeliner çekebilmek için, el yatkınlığına, pratiğe, gerçek tekniklere gereksinimimiz var.  Son yılların vazgeçilmez hoşluk ayrıntısı olan eyeliner, gözlerin olduğundan daha büyük görünmesini sağlar. Göz makyajının en kıymetli kısımlarından biri olan eyeliner, bazen yapılan en ufak kusur ile tüm makyajın berbat olmasına sebep olabilir.  Her eyeliner modeli her göz yapısına ahenk sağlamaz. Bu nedenle göz haline uygun eyeliner çekmeniz gerekir. Örneğin düşük göz kapağına sahipseniz kalın eyeliner sürmekten kaçınmalısınız. Zira bu tarz gözlerinizi aşağıya düşürür ve sizi daha yorgun gösterir. Eyeliner sürmeyi pratik hale getirmek kadar hakikat eyeliner eserini kullanmakta profesyonel sonuç için büyük değer barındırır.



JEL EYELİNER SÜRMEK

Köşeli fırça yardımıyla jel eyelineri kolaylıkla çekebilrsiniz.

- Mümkün olduğunca fırçayı göz kapağınızın tabanına yakın tutun.

Yumuşak hareketler ile bir çizgi oluşturun. Kusur yapma ihtimalini en aza indirmek için kısa çizgiler ile tekrar tekrar uygulayın. 

NOT: Eğer ki eyeliner sürmeye yeni başlıyorsanız ve bu jel eyeliner olacaksa kahverengi renk almak yanılgı hissesini en aza düşürecektir. Bunu uygularken göz kapağınızın en ortasından başlarsanız pratik bir biçimde sürebilirsiniz.




KALEM(LİKİT) EYELİNER SÜRMEK

Eyeliner sürmenin en kolay yolu, likit formunda olanları kullanmaktır.



Kirpik çizgisinin başladığı yerden bittiği yere kadar sürün.

Kirpik bittiği dış kısma üst hakikat ince bir çizgi çizin.

Göz bebeğinizin olduğu nokta ile dış kısma çizdiğiniz çizgisi birleştirin.

Birleştirdiğiniz çizginin içini doldurun.

 

GÖZ FORMUNA NAZARAN EYELİNER SÜRME METODU

Makyajın en kıymetli adımlarından biri olan eyeliner, göz formuna ve yapısına uygun formda uygulandığında dikkat çeken bir görünüm yaratabilirsiniz. Pekala, düşük göz kapaklı, badem ve çukur gözlere hangi tip eyeliner sürülmeli? 

İşte tüm detaylarıyla göz haline uygun eyeliner sürme rehberi...

1- Çukur gözler için eyeliner

Çukur göze sahip olanlar, çok ince bir eyeliner sürmelidir. Gözlerinizin dış köşesine hakikat ağırlaşan eyeliner sizler için ülkü seçim olacaktır.Bu sayede gün içerisinde akmasını ve bulaşmasını da engelleyebilirsiniz.

2-Badem gözler için eyeliner

Tüm eyeliner tarzlarının yakıştığı badem göz yapısına sahip olanlar, dış köşeye hakikat kalınlaşan bir eyeliner sürmelidir.Bu formülle gözlerinizin dikkat cazibeli bakışlar kazanmasını sağlayabilirsiniz.

3- Düşük göz kapağına sahip gözler için eyeliner

Düşük göz kapağına sahip olanlar, gözlerinize makyaj yapmakta zorluk yaşayabilirsiniz. İhtimamla sürdüğünüz eyeliner, gün içerisinde bulaşabilir. Bu yüzden kalem bir eyeliner kullanmalısınız. Eyelineri, kirpik tabanlarına uygulayıp,kuyruğunu uzun yapmalısınız. Bu sayede göz kapağınızı da kalkık gösterebilirsiniz.
 
Üst Alt