Son Konu

Diyarbakırlı Bir Ailenin Konya'da Irkçı Saldırıya Uğradığı İddia Ediliyor

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-be06d71e969b8566c49b5aae06fd5c72bd700c4e.jpg


Konya'nın Meram ilçesinde Diyarbakırlı bir ailenin ırkçı hücuma uğradığı ve bir kişinin öldürüldüğü argüman edildi. Konu Twitter Türkiye gündemine #KonyadaIrkçıSaldırı etiketiyle girdi.





Fotoğraflar: Twitter

Mezopotamya Ajansı'ndan Berna Kişin'in haberine göre 20 yıldır Meram ilçesine bağlı Çarıklıköy’de yaşayan aileye en az 60 kişilik bir küme saldırdı. 

Taarruz sonucu aile fertlerinden 43 yaşındaki Hakim Kısım hayatını kaybetti. 

Konya Valiliği olayla ilgili şimdi bir açıklama yapmadı. 

Mezopotamya Ajansı dışında başka ajanslarda olaya ait hiçbir bilgi bulunmuyor.

#KonyadaIrkçıSaldırı etiketi Twitter'da TT olmuş durumda




21 Temmuz, 19:44"Kürt olduğumuz için bizi istemiyorlardı"


Mezopotamya Ajansı'na göre Hakim Kol'un kardeşi Hamdi Kısım, “Biz Kürt olduğumuz için bizi istemiyorlardı. Bize ‘buraları satıp gideceksiniz’ diyorlardı. Etraf köylerde yaşayan beşerler da bize baskı yapıyorlardı, buradan gitmemizi istiyorlardı. Daha evvel de vakit zaman bizi tehdit ettikleri oldu. Gece saatlerinde köyümüzde bulunan boş toprakta çobanlar hayvan otlatırken tartışma başladı. Tartışma sonrasında Karahüyük’den en az 60 kişilik bir küme silahlarla geldiler. Evvel amcamın oğluna saçma attılar. Biz üç bireydik ve çoban hengamesini mazeret ederek Kürt olduğumuz için keyfi olarak bize saldırdılar. Ağabeyim atakta hayatını yitirdi” dedi.

"Azmettirici muhtar"

Görgü şahitlerinden Mehmet Emin ise aileye yönelik atakların birinci olmadığına dikkati çekerek, “Aile hayvancılıkla geçiniyor. Uzun vakittir bu köyde yaşıyorlar. Daha evvel de aileye karşı en az 3 sefer taarruz teşebbüsünde bulunuldu. Olayın azmettiricisi de muhtardır. Muhtar köylüleri aileye karşı kışkırtıyordu. Muhtar gözaltına alındı. Onun dışında gözaltına alınan kimse yok” biçiminde konuştu.

 
Üst Alt