Son Konu

En kolay gazoz tatlısı nasıl yapılır? Gazoz tatlısı yapımının püf noktaları

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
pratik_gazoz_tatlisi_nasil_yapilir_1552123493_4576.jpg

Farklı tatlı tanımları denemeyi sevenler tıpkı vakitte şerbeti tatlı deyince kalbi farklı atanlar için enfes bir tatlı tanımımız var. Adeta konukların tam kalbinden vuracak enfes gazoz tatlısının tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Geçmiş yıllardan gelen gazoz tatlısı manzarasıyla çay saatlerine şıklık katacak.

Gazoz tatlısı, hem pratikliği hem de farklılığı sevenler ve sevdiklerine pişirmek isteyenler için katiyen denenmesi gereken bir tatlı. Kalabalık konuk sofralarının vazgeçilmezi olacak gazoz tatlısını yapmak istiyorsanız çabucak tanımımızı inceleyebilirsiniz. Geçmiş yıllarda kesinlikle annelerimizin yaptığı gazoz tatlısı, ağızda dağılan kıvamıyla dışarıda alınanlara adeta rakip olacak. Üretiminde gazoz kullanılmasıyla ismini alan bu tatlıyı kuru bir formda yapıp saklayabilirsiniz. 25 dakikada pişen gazoz tatlısını bir sefer deneyenler vazgeçemeyecek.  Gazoz tatlısı hayli lezzetli ve hoş bir tatlıdır. Birçok kişi tarafından bilinmemesine karşın tadına hayran bıraktıran bu besini konutta nasıl yapabileceğinizi bu yazımızda anlattık. İşte gazoz tatlısı için gerekli gereçler ve nasıl yapılacağı…



GAZOZ TATLISI TANIMI:

MATERYALLER

1 adet yumurta
Yarım paket yaş maya
1 paket vanilya
Yarım su bardağı gazoz
2,5 su bardağı un
Yarım çay bardağı nişasta

İçi için;

Yarım su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

2,5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker



YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisinde hamur gereçlerini homojen kıvama gelene kadar güzelce karıştırın.

Ardından hamuru iki eşit bezeye bölün ve her bir bezeyi biraz nişasta serperek açabildiğiniz kadar ince bir formda açın.

Açılan hamurun üzerine bolca sıvı yağ sürün ve sıkı sıkı bir rulo haline getirin. İki parmak genişliğinde kesin ve kestiğiniz ruloları bir ısıya güçlü cam tepsiye dik olarak yan yana yerleştirin.



Başka bezeyi de birebir formda hazırladıktan sonra, ılık bir yere alın ve bu halde asgarî 1 saat, ideali 2 saat mayalanması için beklemeye alın.

Mayalanan tatlıları 200 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.

Tatlı pişene kadar şerbetini hazırlayabilirsiniz. Şerbet ve tatlı sıcak olmalı.

Fırından aldığınız hamurların üstüne sıcak şerbeti dökün ve şerbeti büsbütün çekip soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
Üst Alt