Son Konu

Asus ZenBook S UX391U incelemesi

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
104944_640.jpg

Geçtiğimiz Haziran
ayında düzenlenen Computex fuarında tanıtılan ve bütün fuar boyunca göze çarpan eserlerden biri, Asus ZenBook S UX391U oldu. Asus’un Zenbook serisinin üyelerinden biri olan Asus ZenBook S UX391U, hem kalite manasında hem de personellik mealinde olağanüstü gözüküyor. İnceliği, zarifliği ve hafifliğiyle birçok kişinin imrenerek baktığı Asus’un bu yeni bilgisayarı, piyasada adeta yarışmanın tekrardan canlanmasına neden olacak üzere gözüküyor. Asus’un yeni bilgisayarı, inceliği ile Apple’ın uzun bir vadedir alternatifsiz eseri, MacBook Air’e rakip olmuş durumda.Özellik manasında MacBook Air’den performans tarafında üstün gözüken, Asus Zenbook S’e gelin biraz daha yakından bakalım.



Asus ZenBook S UX391U
, tasarım tarafında şu ana kadar gördüğüm en ince ve en kaliteli materyalle yapılmış bilgisayarlardan biri. 13 inç boyutunda olan Asus’un bu yeni bilgisayarı ekran dizaynında ince çerçevelere sahip. Ayrıyeten 12.9 milimetrelik inceliği ve 1018 gram yükü ile yerkürenin en ince dizüstü bilgisayarlarından biri olmakta. Son yıllarda çıkan birçok telefonda gördüğümüz ince çerçeveli ekran modası, Laptoplara da sıçramış durumda. Olağanda 13 inç olan Asus ZenBook S UX391U’nun ekranı, ince çerçevesi sayesinde 13.3 inçlik daha büyük bir ekran sunmakta.

Asus-ZenBook-S-UX391U-incelemesi_11.jpg

Ekran tarafında 4K
ve Full HD olarak iki seçenekten birini sunan Asus’un, bu yerde da kullanıcılarını alternatifsiz bırakmamış. Bizim elimizde bulunana model Full HD çözünürlüğünde, yansıtmasız bir panel ve LED art aydınlatma teknolojisini kullanıyor. Ekranın renk canlılığı epeyce doğal ve siyah renk derinliğini de başarılı. Şayet uzun yolculuklarda sinema açıp izlemek isterseniz, sizi ziyadesiyle tatmin edeceğini de belirtelim. ZenBook S UX391U alt tarafında konum alan ve menteşeyi kaldırdığınızda öne hakikat eğilen iki adet hoparlör bulunmakta. Bunların ses seviyesi ince bir bilgisayar için hiç üzücü değil. Lakin muadil eserlerde olduğu üzere yüksek seste tınlama olduğunu belirtelim. Asus ZenBook S ’in en sevdiğim taraflarından biri de klavyesi oldu. Art aydınlatması, tuşlar arasındaki nizami boşluklar ve her bastığınızda derin ve yumuşak bir hassasiyet verdiğini belirtelim. Klavyenin çabucak altında konum alan Touchpad’de hayli düzgün bir iş çıkartıyor. Başkaca Touchpad derhal sağ üst bucağında mahal alan parmak izi tarayıcısı sayesinde, bilgisayarınızı daha inançlı bir halde kullanabilirsiniz.

Asus-ZenBook-S-UX391U-incelemesi_6.jpg




Asus ZenBook S UX391U
’un göze çarpan kısımlarından biri de menteşe yapısı. Bilgisayarı açıp kullanmaya başladığınız anda menteşe sayesinde, düz olarak değil art kısmı biraz daha havada duracak biçimde duruyor. Bu boşluk aslında 5.5 kademelik bir açı sağlıyor ki buda bilgisayarın kolay kolay serin kalmasına neden oluyor. Asus Zenbook S USB Portları bakımından ziyade varlıklı değil. Bunun en büyük nedeni elbette bilgisayarın çok ince bir yapıda olması. Bilgisayarın üzerinde ise 3 adet USB-C mekan alıyor. Bunlardan bir tanesi Thunderbolt 3. Asus bilgisayarın yanında başkaca bir adet adaptör veriyor. Bu sayede bilgisayarda USB-C, USB-A ve HDMI portlarına sahip oluyoruz. Pil kısmında ise Asus ZenBook S bizleri tatmin etmeyi başardı. Olağan çalışma ortamında 9 saat civarında bir pil müddeti bizlere sunarken, bilgisayarı zorladığımızda ise 7 saat civarında çalışmakta. Ayrıyeten telefon şarjından biraz daha büyük olan adaptörü sayesinde 1 saat içerisinde yüzde 60 nispetinde dolmakta.

Asus-ZenBook-S-UX391U-incelemesi_7.jpg




Asus ZenBook S
UX391U Performans testi

Asus ZenBook S UX391U bileşenlerine gelecek olursak işlemci tarafında Intel Core i7-8550U mahal almakta. Bu işlemci 4 çekirdek ve 8 izlekten oluşuyor. İşlemci çekirdekleri standart haldeyken 1.80 GHz olarak çalışırken, Intel’in Turbo Boost Teknolojisi sayesinde frekans suratını 4.00 GHz’ye kadar yükselmekte. Ekran kartı tarafında ise içerisinde ne yazık ki her hangi bir harici ekran kartı bulunmuyor. Bunun nedeni elbette bu bilgisayarın oyuncu odaklı olamaması. ZenBook S’in içerisinde Intel’in işlemcisinin üzerinde bulunana UHD Graphics 620 entegre olarak geliyor. Ram tarafında 16 GB 2133MHz RAM ve depolama tarafında ise 512GB boyutunda bir SSD ile geliyor. Her hengam yaptığımız üzere Asus ZenBook S UX391U ile de işlemci, ekran kartı ve SSD testleri yaptık.

CineBench R15

İşlemci ve ekran kartı odaklı bir test olan CineBench'te ROG Strix GL12’nin 8550U tek çekirdekte 1279, çoklu çekirdek testinde ise 486 puan almakta. Ekran kartı odaklı testinde ise İntel UHD Graphics 620’nin, OpenGL performansında 51.71 FPS almayı başardı.

Asus-ZenBook-S-UX391U-incelemesi_8.jpg




AS SSD Benchmark
Bilgisayarda mekan 512GB
boyutundaki Samsung CXY7501Q’nun, AS SSD Benchmark testinde yazmada 1448, okumada ise 1628 puan almayı başardı. Ortalaması ise 3878.
Asus-ZenBook-S-UX391U-incelemesi_9.jpg

CrystalDiskMark
Bu seferki SSD testimiz ise daha detaylı. CrystalDiskMark üzerinden yaptığımız testte sıralı yazma da 1570.8, sıralı okumada ise 3148.1 konum almakta.

Asus-ZenBook-S-UX391U-incelemesi_10.jpg

Asus ZenBook S UX391U bizleri ziyadesiyle tatmin etmiş durumda. Çoklukla çalışma hayatınız hareket halindeyse ve bilgisayarınızı yanınızdan ayırmamanız lazımsa Asus ZenBook S UX391U
sizin birinci tercihlerinizden biri olabilir.

 
Üst Alt