Son Konu

iPhone 13 Pro kamerası ile üzebilir!

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
iphone-13-0lbc_cover.jpg


Cupertinolu teknoloji devi Apple, koronavirüs pürüz olmaz ise Eylül ayında karşımıza iPhone 13 ailesi ile çıkacak. Ailenin en büyük üyeleri olan iPhone 13 Pro ve Pro Max hakkında bugün beklenmedik bir haber geldi. Görünüşe nazaran Apple, kamera tarafında büyük çaplı iyileştirmeler yapacak.

Xiaomi'nin geçtiğimiz haftalarda tanıtılan Xiaomi Mi 11 Ultra modelindeki kamera çıkıntısı bildiğiniz üzere hayli fazlaydı. Hatta bu çıkıntı o kadar büyüktü ki kamerayı masanın köşesine koyarak rahatça tutmak mümkündü. Birebir olay artık Apple cephesinden de gelecek üzere görünüyor.

Gelen sızıntılara nazaran iPhone 13 Pro ailesinin kamera çıkıntısı epey büyük olacak. Bu çıkıntının sensör boyutununun büyümesine bir işaret olduğu söyleniyor. Yani Pro ailesinde daha gelişmiş lensler göreceğiz. Suram ve dizilim açısından iPhone 12 Pro ile tıpkı olacak olan yeni modellerde tekrar LiDAR tarayıcı bulunacak.

Apple'ın uzun bir müddettir kameralarında 12 Megapiksel çözünürlüğü kullanması çok eleştirilmişti. Lakin bu tekrar devam edecek ve üç kamera da 12 Megapiksel çözünürlüğünde olacak. Burada asıl sıkıntı aslında Megapiksel değil. Sensör boyutu ve µm pahası daha değerli. Muhtemelen Apple bu bedelleri yükseltmeye uğraşacak.

iphone-13-mini-render-dfsu.jpg

Apple A15 yonga setinden beslenecek olan Pro modeller tam bir sürat canavarı olacak. XDR ekrana sahip olacak yeni modellerde çentik küçülecek. Sızıntılara nazaran yalnızca Pro modellerde 120 Hz ProMotion dayanaklı LTPO tabanlı OLED ekran kullanılacak.

Fiyat konusunda Apple'ın çip krizini münasebet göstererek 50 ila 100 dolar ortasında artırım yapacağı da söylentiler ortasında yer alıyor.

 
Üst Alt