Son Konu

HyperX Cloud Stinger

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
91316_640.jpg
Tanınan kültürün en kıymetli cümbüş kaynaklarından birisi elbet medya oyunları oldu. Oyunların bu kadar gelişmesi ve cümbüş ögesinin odak noktalarından birisi olması oyun ekipmanlarını da çok daha kıymetli bir noktaya konumlandırıyor. Hal bu türlü olunca birçok firmanın oyuncu ekipmanları ile önümüze çıktıklarına tanık oluyoruz. İşte bu firmalardan birisi de HyperX.

HyperX'i sair oyuncu ekipmanı üreten firmalardan ayıran en değerli öge ise daha müsait fiyata kaliteli eserler üretebilmesi. Daha evvel benzeri nitelikte fiyat performans eserleri ile önümüze çıkan firma bu sefer de HyperX Cloud Stinger ile hem PC hem de konsol oyuncularına hitap ediyor.

15.jpg
3.5 mm'lik bir jak girişi bulunan HyperX Cloud Stinger, konsolların da desteği ile birlikte PS4, Xbox One, WiiU, Mac ve tabi ki PC olmak üzere birçok donanım desteğine sahip. Yani bu kulaklığı aldığınız vakit hanede PC ya da konsolunuz için rahat bir halde kullanabiliyorsunuz. Kutu içerisinden çıkan ekstra kablo ile kablo boyutunu uzatabiliyor ya da kulaklık ve mikrofon girişlerini başka bir formda takabiliyorsunuz.

Oyuncu kulaklıklarında en kıymetli ögelerden birisi elbet tasarım ve konfor. Tasarım manasında hayli sade ve bir o kadar da şık olan HyperX Cloud Stinger, birçok kulaklıktan aşina olduğumuz baş yapınıza nazaran ayarlanabilir kızak sistemini kullanıyor. Üst kısmında ve kulaklık ortamında kullanılan sünger yapısı sayesinde hem başınız hem de kulaklarınızın ağrıması engellenmiş.

16.jpg
Aslında kulaklığın umumi yapısına baktığımızda ergonomik olarak epey rahat olduğunu söylemeliyim. Uzun vade oyun oynadığınızda ya da medya belgelerini izlediğinizde dahi kulak ya da başınızda rastgele bir ağrı hissetmiyorsunuz.

Cloud Stinger'ın kulaklık kısımları içe akıllıca 90, dışa yanlışsız ise 10 kademelik bir açı ile döndürülebiliyor. Kulaklığın sağ tarafının alt kısmında mahal alan ses açıp, kısma düğmesi kızaklı bir yapıda ve yumuşak bir kaydırma hissiyatı veriyor. HyperX logosunun bulunduğu kulaklık kısımlarının sol tarafında ise tabi ki mikrofona yan verilmiş. Elastik bir yapıda olan ve bu sebeple kırılması bir epey güçlükle olan mikrofon kısmını aşağı sahih indirebiliyor ve kullanmadığınız anlarda kulaklığa koşut olarak kaldırabiliyorsunuz. Mikrofon kısmı elastik olmasına karşı bükülme özelliğine sahip değil.

50 mm'lik sürücüleri, 30 Ohm kıymeti ve 18Hz - 23.000Hz frekans aralığına sahip olan kulaklık Stereo ses imkanı sağlıyor. Frekans bedelleri biraz düşük olsa da ses kalitesinin sıradan bir tasarruf için kâfi bir seviyede olduğunu söylemek mümkün. Daha üst modellerde 5.1 ve 7.1 özellikte kulaklık yelpazesine sahip olan HyperX, Cloud Stinger'da ise Stereo yelpazesine yeni bir eser kazandırmış.

275 gram yüküne sahip olan kulaklığın biraz evvel de bahsetmiş olduğum kablo uzunluğu 1.3 metre. Şayet bu uzunluk bana yetmez diyorsanız kulaklık ve mikrofon girişlerini ayıran ek kablo sayesinde uzunluğu 1.7 metreye kadar çıkarabiliyorsunuz.


17.jpg
Sonuç olarak HyperX Cloud Stinger, sade ve konforlu yapısı ile bu segmentte kulaklık arayışında olan oyuncuları tatmin edecek bir yapıya sahip. Çoklu kanal desteğine sahip olmamasına rağmen yormayan yapısı ve fiyat/performans istikrarı ile Stereo kulaklıklarda öne çıkabiliyor.
 
Üst Alt