Son Konu

Kripto Hikayesi: Kayınpederinin Bitcoin Cüzdanındaki Serveti Sildi!

elektronikci

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
153,387
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
1039605776_6_0_910_511_1920x0_80_0_0_52a803c0947e061df6802ce1975a4737.jpg

Bir adam yanlışlıkla kayınpederinin Bitcoin cüzdanındaki bir serveti sildi ve onu nasıl geri alacağı hakkında hiçbir fikri yok. Amatör kripto yatırımcısı, dijital para birimini yeni boşanmış ortağının ebeveynleri arasında bölmeye çalıştıktan sonra “korkunç bir hata” yaptığını açıkladı. Başlangıçta dahil olmak için “tereddütlü” olmasına rağmen, çiftin dijital varlıklarını bölmesine yardım etmeye çalıştığını söyledi. Ancak adam, kayınvalidesini kripto para birimine dahil ettiğinden, ayrılıkları sırasında kendini onlara yardım etmek zorunda hissetti ve hikaye burada başladı. Bu ilginç kripto hikayesini, Kriptokoin.com okuyucuları için derledik.

Şaşkın damat, tohum kelimeleri kaydetmeyi unuttuğu hesaba transfer yaptı


Hikayenin kahramanı, kayınpederinin Bitcoin’ini güvenli bir şekilde saklamak için Trezor’da yeni bir donanım cüzdanı kurdu ve fonların yarısını eski karısının cüzdanından başarıyla transfer etti. Ancak kısa süre sonra, ilk kurulum sırasında bağlantısı kesildiğinden, Trezor’dan tohum kelimeleri (kullanıcıların cüzdanlarını kurtarmalarına izin vermek için belirli bir sırayla bir dizi kelime) almadığını fark etti. Konuya ilişkin olarak şahıs, bir Reddit iletisinde şu açıklamayı yaptı:

USB bağlantısını güvenli hale getirmem ve kuruluma devam etmem gerekiyordu. O zaman fark etmediğim şey, bunun tohum kelimelerimi almak için tek şansım olduğuydu. Kuruluma bir PIN ile devam ettiğimi ve parayı gönderdiğimi bilmeden yaptım. Görüntülendi ama ben, onun tohum kelimelerinden hiçbirini almadığını fark ettim.
b71d20f1-9af4-42e9-93eb-a3d4f2735254-1.jpg
Panikleyen kullanıcı, Bitcoin’i hızla kayınvalidesinin Trezor cihazına geri gönderdi ve eski kocasının adresini cüzdanlara kaydetti. Sonra kayınpederinin boş hesabını silmeye ve Trezor cüzdanının kurulumunu yeniden başlatmaya karar verdi, böylece yeni hesap için tüm temel kelimeleri başarılı bir şekilde not edebildi. Ancak kripto sorunları burada bitmedi kahramanımız, Bitcoin’i kayınpederinin eski hesabına temel tohum kelimeleri olmadan erişemeyeceği eski hesabına gönderdi. Şahıs, 120 bini zaten başarıyla göndermiş olduğu için, cüzdanı silmenin adresi değiştireceğini fark etmediğini açıkladı.

Bitcoin (BTC)’leri kurtarmak için Reddit’ten yardım istedi

Kahramanımız, bunun az miktarda kripto para olmadığını, aile üzerinde bir yük haline geldiğini ve iyi niyetle hareket ettiğini söyledi:

Trezor desteğine ulaştım ama bana geri dönmediler. Herhangi bir tavsiyesi olan var mı lütfen?

Çılgın damadın, teknoloji meraklısı Reddit kullanıcılarını arayarak finansal talihsizliğini tersine çevirmek için yaptığı son girişim de, umduğu gibi gitmedi. Reddit’çiler hiçbir yardımda bulunmadı ve açıkçası adama “Gönderdiğiniz Bitcoin sonsuza dek gitti” dediler. Reddit kullanıcılarından birisi,  “Onu asla geri alamayacaksın ve kimse sana yardım edemez. Trezor bile” derken, bir başkası, “Yapabileceğin bir şey yok. Bu çok talihsiz bir durum. Üzgünüm,” diye ekledi. Üçüncü bir şahıs da şöyle yazdı: “Bu yüzden asla diğer insanların Bitcoin (BTC)’lerini ellememelisiniz. Bu ne kadar serseri bir adam. Çok üzgünüm. Seni sorumlu tutuyorlar mı? Kendini sorumlu hissedeceğini tahmin ediyorum.”
a81109ba4addf78dc79f485eef89ead5c20f321f.png
Damat, kayınpederine ” bunu düzelteceği ve onu bir bütün haline getireceği” konusunda söz verdi. Reddit kullanıcısına pahalı hatasını düzelttiğini söyledi: “Biraz zaman alabilir. aya gitmek için biraz paraya ihtiyacım var, böylece bu kayıpları geri kazanabilirim.” Diğerleri ise, kripto para birimini transfer etme ve kaybetme konusunda benzer korku hikayeleri paylaştı, ancak Bitcoin’ini nasıl geri alabileceğine dair çok azı tavsiye verdi.

Uzmanlardan kripto para uyarıları

Uzmanlara göre, herhangi bir kripto para birimi satın almak inanılmaz derecede riskli. Çünkü, herhangi bir yatırımda, paranızın değerinin hem düşmesi hem de artması riski var. Bunun için uzmanlar, yalnızca kaybetmeyi göze alabileceğiniz kadar para yatırmanız gerektiğini söylüyor. Uzmanlar şu hatırlatmaları yapıyorlar:

Kripto paralar, değişken ve spekülatif oldukları için diğer yatırımlardan daha riskli olabilir. Fiyatları genellikle çok hızlı bir şekilde yükselir ve düşer, bazen bu durum görünüşte sebepsizdir. Birçok kripto para biriminin kısa bir geçmişe sahip olması, onları anlamalarını ve tahmin etmelerini zorlaştırıyor.
54.jpg
Ayrıca, bu tür bir yatırımlar düzenleyici tarafından korunmaz, bu da işler ters giderse korumanız olmadığı anlamına geliyor. İngiltere düzenleyici kurumunun, İngilizlerin kripto para birimlerine yatırım yapmaları durumunda tüm paralarını kaybetme riskiyle karşı karşıya oldukları konusunda uyarı yaptığını hatırlatmamız gerekiyor. Uzmanların görüşü ise şu şekilde:

Herhangi bir kripto para türüne yatırım yapmayı düşünüyorsanız, önce araştırmanızı yapın ve yalnızca kaybetmeyi göze alabileceğiniz parayla yatırım yapın. Kripto piyasası genellikle dolandırıcılığın hedefi olduğundan dolandırıcılıklara karşı da dikkatli olun.
 
Üst Alt