Son Konu

Hey Gidi Eski Günler Diyeceğiniz Facebook'un Popüler Oyunları

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-085f42f72fa4a93375f65336739a23f2fa508388.jpg


2000'li yılların başlarından 2010'lu yılların sonlarına kadar Facebook ziyadesiyle tanınan bir toplumsal medya platformuydu. Birçoğumuz boş vakitlerimizi Facebook'da geçiriyor, garip atarlı kelamlar ve güzelimize giden müzikleri paylaşıyorduk. 

Alışılmış ki bir de Facebook içerisinde yer alan birtakım oyunlar vardı, artık bir vakit seyahati yapıyor ve evvelce Facebook üzerinden çokça vakit geçirdiğimiz oyunlara bir göz gezdiriyoruz.


Farmville




7'den 70'e her yaştan oyuncusu olan Farmville 2009 yılında Zynga tarafından geliştirildi. Bu çiftlik temalı simülasyon nedeniyle ekinlerim büyüyecek diyerek onlarca insan masadan kalkıp meskenlerini yolunu tutardı. Sonrasında Zynga Farmville 2'yi çıkarsa da birinci oyun kadar tanınan olamadı.

Candy Crush Saga



2012 yılında Activision Blizzard'ın yan kuruluşu olan King firması tarafından geliştirilen Candy Crush Saga milyonlarca oyuncuyu, oyununa toplamayı başardı.

Dragon City



2012 yılında Social Point tarafından geliştirilen Dragon City, o vakit bilhassa çocukların ve gençlerin ilgisini toplamayı başarmıştı. Ejderhanızı büyütüp, geliştirebildiğiniz ve savaştırabildiğiniz oyun hâlâ hayatını sürdürüyor olsa da o eski halinden eser yok.

CityVille



Farmville'nin yakaladığı muvaffakiyetin akabinde çabucak kolları sıvayan Zynga, bir yıl sonra CityVille'yi yayınladı. Başarılı bir kent kurma simülasyonu olan CityVille'de hoş bir muvaffakiyet yakaladı.

8 Ball Pool



2010 yılında Miniclip tarafından geliştirilen 8 Ball Pool, günümüzde bile birçok insanın hâlâ oynamayı en sevdiği bilardo oyunlarından bir tanesi pozisyonunda. Miniclip 8 Ball Pool ile yakaladığı muvaffakiyetin yanı sıra kimi tanınan oyunlar Agar. io, Plague Inc üzere oyunlarında geliştiricisidir.

Zynga Poker yahut Texas HoldEm Poker



Texas HoldEm Poker yahut Zynga Poker ismi ile bilinen oyun Zynga tarafından FarmVille'den çabucak evvel, tekerleğin icadından ise çabucak sonra geliştirildi. İsminden da anlaşılabildiği üzere bir poker oyunu olan oyun günümüzde de ziyadesiyle oyuncuya sahip.

Top Eleven Be A Football Manager



Bir futbol menajerlik oyunu olan Top Eleven Be A Football Manager 2010 yılında Nordeus tarafından geliştirildi. Top Eleven Be A Football Manager günümüzde de bol oyuncuya sahip olan bir oyun.

Criminal Case



2012 yılında Pretty Simple tarafından geliştirilen Criminal Case devrin tanınan bulmaca oyunlarından birisiydi. Hepimizin kendisini Sherlock Holmes sandığı Criminal Case'de amaç, oyunun söylediği nesneleri bulup oyunda ilerlemektir.

Wild Ones



2009 yılında Playdom tarafından geliştirilen Wild Ones, 2013 yılında kapandı. Playdom şirketinin en tanınan oyunlarından birisi olmayı başardı.

İlginizi Çekebilir
 
Üst Alt