Son Konu

AKP'ye Yakın İsim Yazdı: 'Erdoğan, Erken Seçime mi Hazırlanıyor?'

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-e0ad957a87d78abf1472793fb409f50a3067373e.jpg


Hükümete yakınlığıyla tanınan Hürriyet muharriri Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Lideri Erdoğan’ın son günlerde seçimle ilgili kullandığı telaffuzları yazdı. Selvi’nin aktardığına nazaran Erdoğan, AKP takımlarını erken seçim için değil, 2023 yılında yapılması planlanan seçim için hazırlıyor.






Selvi, bugünkü köşe yazısında Erdoğan’ın seçim konusunda daima olarak “2023 seçimleri” tabirini kullandığını belirtti.

Erdoğan’ın erken seçim üzere bir kararı MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli’ye istişareden almayacağını belirten Selvi, “Erdoğan erken ya da baskın seçime hazırlanmıyor. AK Parti’yi 2023 seçimlerine hazırlıyor” dedi.

2023 için bir yol haritasının çizildiğini söz eden Selvi, özetle şunları yazdı:

Bunun için öncelikle geçmişte AK Parti’ye oy vermiş hatta AK Parti takımlarında misyon almış lakin kırgın ve küskün olanlara yöneldi. Kırgın ve küskünlerin kazanılması için talimat verdi.

İstanbul seçimleri de gösterdi ki AK Parti Kürtleri kazanmadan seçimleri kazanamıyor. Erdoğan Kürtleri kazanmak için yine harekete geçti. Diyarbakır ziyaretinde tahlil sürecini tartışmaya açan Erdoğan, bahara kadar doğu ve güneydoğu vilayetlerinin tamamını ziyaret etme kararı aldı. Erdoğan her ay bir ili ziyaret edecek.

AK Parti takımlarına, “Araziye çıkın” talimatını veren Erdoğan, kibir ihtarında bulundu. “Tevazu ile gönüllere girin” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023 seçimlerine yönelik attığı adımlar kıymetli. Daima söz ediyorum. Bu defa seçimler aslanın ağzında değil, midesinde... Lakin gerçek siyasetlerle kazanılmayacak seçimler yoktur. Bir periyotların moda sloganıyla “Yetmez ancak evet” demiyorum. Tam aksine “Evet ancak yetmez” diyorum.


Erdoğan, seçim hazırlığı biçiminde yorumlanan Diyarbakır gezisi sırasında da vatandaşlara Kürtçe seslenmişti.
 
Üst Alt