Son Konu

Roblox, Minecraft’ı geçti ve 100 milyon kişiye ulaştı

klimaci

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
151,968
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
oyun-yapma-oyunu-roblox-aylik-100-milyon-oyuncuya-ulasti.jpg



2004 yılında piyasaya sürülen oyun yapma oyunu Roblox, oyun medyasında kendisinden pek bahsedilmeyen bir yapım olarak gizemliliğini koruyor. PC, Xbox One ve mobil platformlarda oynanabilen Roblox, ücretsiz ve çok oyunculu bir oyun olarak özellikle 8-18 yaş arasındaki oyunculara hitap ediyor.

Oyun yapma oyunu Roblox aylık 100 milyon aktif oyuncuya erişti


Oyuncular, sistem altyapısı bakımından Minecraft’a birçok yönden benzeyen bu yapımda kendi dünyalarını ve oyunlarını tasarlayabiliyor. Geçtiğimiz Mart ayında bir açıklama yapan Microsoft, Minecraft’ın aylık 91 milyon aktif oyuncu ile yoluna devam ettiğini belirtmişti. Bu bağlamda benzerlik gösteren bu ikilinin rekabetindeki son durum, Roblox’ın lehine.
xoyun-yapma-oyunu-roblox-aylik-100-milyon-oyuncuya-ulasti-1.jpg.pagespeed.ic.F993ixvFB6.jpg
Projenin bir numaralı ismi ve CEO’su David Baszucki, böylesine büyük bir başarı hakkında şunları söyledi: “Bundan on beş yıl önce yapımına başladığımız Roblox’ı, insanları oyun yoluyla bir araya getirme vizyonunu benimseyerek, istikrarlı bir şekilde geliştirme kararı aldık. Bu geliştirme kararının dünyanın dört bir yanından gelen insanları kucaklamasını istiyorduk.”

“Bu oyun, sadece 100 kişi ve birbirine sürekli ilham veren bir avuç geliştirici ile başladı. Büyüyüp bu günlere gelmemizi sağlayan üç büyük felsefemiz var: Yaratıcılık, iş birliği ve hayal gücü.”
xoyun-yapma-oyunu-roblox-aylik-100-milyon-oyuncuya-ulasti-2.jpg.pagespeed.ic.-WaLhxn5q6.jpg
Resmi rakamlara göre Minecraft’tan daha popüler olan Roblox, Microsoft’un endişelenmesine sebep olmadı. Zira Microsoft kendi Minecraft yayıncılarına güveniyor. Bunun dışında 2015 yılında Xbox One mecrasına da gelen oyun yapma oyunu, ayrıca, oyuncularına para kazandırması sayesinde yeni başlayanlar için cazip bir platform.



 
Üst Alt