Son Konu

Uğur Şahin, Aşı Çalışmaları Hakkında Konuştu

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
ugur-sahin-mutasyon-virus-ve-asi-calismasi-1614718689.jpg

Yaklaşık bir hafta sonra, 11 Mart tarihinde ülkemizdeki birinci koronavirüs hadisesinin tespitinin üzerinden tam bir yıl geçmiş olacak. Bu bir yılda Türkiye'de 2 milyon 723 bin 316, dünya genelinde ise 114 milyondan fazla koronavirüs olayı tespit edildi, 2,5 milyondan fazla kişi hayatını kaybetti.

Tüm bu korkutucu tablonun gölgesinde her şeye karşın sonbahara hoş haberlerle girdik ve tüm dünyada aşı çalışmaları sürat kazandı, geliştirilen aşılar bir bir duyurulmaya başlandı. Tam da biz aşı haberlerinin sevincini yaşarken ikinci dalga ve akabinde da mutasyona uğramış koronavirüs ile dünya genelinde yine bir berbata gidiş başladı. Haliyle artık en çok konuşulan bahisler da bunlar oldu; aşılama çalışmaları ve mutasyona uğramış virüsler.

Prof. Dr. Uğur Şahin'e nazaran en büyük kaygı mutasyona uğramış virüs:


05f754cfe85fc754b2931b3ca1845813a4f9c5c4.jpeg

BioNTech'in kurucularından ve koronavirüs aşı muştusunu dünya ile paylaşan birinci isimlerden biri olan Prof. Dr. Uğur Şahin de CNN International kanalında gerçekleştirdiği son açıklamada hem aşılama çalışmalarına değindi hem de salgının gidişatına dair yorumlarda bulundu.

Kendisine yöneltilen "Sizce tek doz stratejisi ile en kısa müddette herkesi aşılamak ne kadar mümkün? Ya da en azından birinci doz ile ikinci doz ortasındaki süreyi esnetmek? Bu mümkün mü?" sorusunu "Eh işte... Öncelikle aşılama kampanyalarının en süratli formda ilerlemesi çok değerli ve bunun için birinci strateji, ikinci doz için aşı saklamamak olmalı. Dolabımızda aşı kalmamalı, bütün aşıların kullanıldığından emin olmalıyız" kelamlarıyla yanıtlayan Şahin, çocuklarda aşı çalışmalarıyla ilgili de konuştu.

12 - 15 yaş aralığındaki çocuklar üzerinde aşılama çalışmaları yapıldığını tabir eden Uğur Şahin, bu çalışmaların okulların açılması noktasında değerli olduğunu vurguladı ve "Artık 5-11 yaş aralığındaki çocuklar üzerinde denemelere başlayacağız ve yeniden bu yıl 5 yaş altı çocuklarda denemeler yapacağız. Bu çok kıymetli. Okulların açılmasını da destekleyecek" tabirlerini kullandı.

Mutasyon virüsler ile ilgili de konuşan Şahin, daha süratli yayılma potansiyeli olan mutasyonların telaş verici olduğunu belirterek "Birinci kaygımız, İngiltere'de ortaya çıkan ve daha süratle yayılan yeni çeşit üzere virüsün mutasyona uğraması. Bu gerçek bir endişe" halinde konuştu.


 
Üst Alt