Son Konu

iPhone ve diğer Apple ürünleri zamlanabilir!

dadaş

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
152,364
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
apple-zam-yapacak-mi.jpg



Aylarca süren Amerika Birleşik Devletleri – Çin çatışmasının yankıları henüz bitmiş değil. Geçici bir süre için sakinleşme dönemine giren iki süper güç, yeniden ateş hattında olacaklar. Zira Başkan Trump ertelenmiş olan tarifeleri bu yılın Eylül ayında tekrar harekete geçirecek.

Apple zam yapacak mı?


ABD’nin uygulayacağı yeni gümrük vergileri, Apple’ın tüm ürün portföyünü etkileyebilir. Bu olasılık, yeni fiyat güncellemelerinin habercisi olabilir. Buna ek olarak Başkan Trump yaptığı açıklamada, ABD’nin Çin’den ithal edilen mallara yüzde 10 ek tarife koyacağını belirtti.
xapple-zam-yapacak-mi-1.jpg.pagespeed.ic.ZzbvTaGgbW.jpg
Yeni gümrük vergileri 1 Eylül’den itibaren geçerli olacak. Bu vergiler şimdiden Apple’ın hisse senetlerinin değerini yüzde 2 oranında düşürdü. Önümüzdeki ay devreye girecek olan yüzde 10’luk ek tarife, Çin’den ABD’ye ithal edilecek olan 300 milyar dolar değerindeki ürünlere uygulanacak.



Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Donald Trump, bu konu hakkında şunları söyledi: “Çin ile bir ticari anlaşma konusunda var olan olumlu diyaloğumuzu sürdürmek için sabırsızlanıyoruz ve iki ülke arasındaki geleceğin çok parlak olacağına inanıyoruz!”

Hâlihazırda uygulanan bir diğer ek vergi olan yüzde 25’lik anlaşma adına geçerli olmayacak olan bu anlaşma, Apple ürünlerinin tarifelerden sıyrılmasına bu sefer izin vermedi. Trump’ın en yeni duyurusu, iPhone, iPad, Mac, AirPod ve Apple TV gibi Apple’ın en popüler ürünlerinin fiyatlarını değiştirebilir.
xapple-zam-yapacak-mi-2.jpg.pagespeed.ic.EFvkIFBGpJ.jpg
Apple’ı daha önce kendi ülkesinde üretim yapması için uyaran Trump, Mac Pro ekibinin kendilerine güvenmeleri gerektiğini ifade etmişti. Bu ifadesinde ciddi olan Başkan Trump, Çin’de üretilen Mac Pro modellerinin bu ek tarifeden muaf olamayacağını belirtti.

Apple’ın CEO’su Tim Cook, bu uyarıya karşılık şu yanıtı verdi: “Mac Pro modelini ABD’de üretmek istiyoruz ve bunun gerçekleşmesi için gerekli olan yatırımları yapıyoruz.” Sonuç olarak, bir kalemde bütün ürünler zamlanabilir. 

Sizce Apple zam yapacak mı?



 
Üst Alt