Son Konu

Galaxy A50 vs Galaxy A30! Aralarındaki farklar neler?

elektronikci

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
153,387
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
galaxy-a50-vs-galaxy-a30-aralarindaki-farklar-neler-768x512.jpg



Samsung, A Serisi ailesindeki modellerle ile farklı talepleri olan kullanıcılara hitap ediyor. Her A Serisi modeli farklı bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor. Galaxy A10’dan Galaxy A80’e kadar toplamda 7 modelin bu ailede boy gösteriyor. Biz de Galaxy A50 vs Galaxy A30 yazımızda ailenin ortanca kardeşleri arasındaki farklılıklara yakından bakıyoruz. Galaxy A50 ve Galaxy A30 farkları neler?



Galaxy A50 vs Galaxy A30


Galaxy A50 ve Galaxy A30 farkları aslında çok değil. Ancak, yine de bazı önemli detayların olduğu söyleyebiliriz. Dilerseniz şimdi bu farklılıklara yakından bakalım.
xgalaxy-a50-vs-galaxy-a30-aralarindaki-farklar-neler-2.jpg.pagespeed.ic.KJaZSsUfCP.jpg
Tasarımı birbirine benzeyen iki modelden özellikle Galaxy A30 ailenin tam ortasında yer alıyor. Galaxy A50 ve Galaxy A30 modeller aynı ekran boyutu, aynı pil boyutu ve aynı arayüz ile karşımıza çıkıyor. Tabii ikili arasında bazı farklılıklar da yok değil. Samsung A Serisi ailesinin iddialı iki modeli de tasarım açısından birbirinin neredeyse aynısı. Her ikisi de ince ve zarif duruyorlar. Hafif kavisli bir arka yapıyla gelen telefonların arkasına baktığımızda Galaxy A50’de ekstra bir kamera olduğunu görüyoruz. Galaxy A30 modelinde ise parmak izi tarayıcı arkada yer alıyor.

İkili arasındaki en büyük fark parmak izi tarayıcısı. Galaxy A50 ekrandan parmak izi okuyucusu ile birlikte geliyor. Galaxy A30 ise dediğimiz gibi arkada bir parmak izi okuyucusu barındırıyor. Burada ekrandan parmak izi okuyucusunun hem daha yenilikçi hem de kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz.

Her iki telefon da Samsung’un Exynos işlemcileri kullanıyor. Galaxy A50 gücünü Exynos 9610’dan Galaxy A30 ise gücünü Exynos 7904’ten alıyor. Bu da ortaya bazı performans farkları çıkarıyor. Galaxy A30’un bir adım geride kaldığını kabul etmek gerekiyor. Bu özellikle animasyon geçişlerinde kendini hissettiriyor.

Grafik performansı açısından da Galaxy A50 bir adım önde. Bu da özellikle oyun performansında belirleyici oluyor. İki telefon da 4 GB RAM ile gelirken, A30’da 64 GB dahili depolama alanı, Galaxy A50’de ise 128 GB dahili depolama alanı kullanılıyor. Her iki telefon da daha fazla depolama alanına ihtiyaç duyan kullanıcılar için microSD kart desteğine sahip.

Kamera tarafına baktığımızda Galaxy A50 modelinin üçlü, A30 modelinin ise ikili kamera kurulumuyla geldiğini görüyoruz. Burada da az da olsa farktan söz etmek mümkün.

Galaxy A50’nin arkasında f/1.7 diyafram değerine ve 25 Megapiksel çözünürlüğüne sahip ana kameraya, 8 Megapiksel çözünürlüğünde ikinci ve 5 Megapiksel çözünürlüğünde derinlik sensörü görevi gören üçüncü kamera eşlik ediyor. Telefonun önünde ise 25 Megapiksellik bir kamera konumlanıyor.

A30’da 16 Megapiksellik kameraya 5 Megapiksellik ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor. Önde ise 16 Megapiksellik kamera kamera konumlanıyor. Galaxy A30’un da ana kamerası f/1.7 diyafram değerine sahip. 5 Megapiksellik kameranın diyafram değeri ise f/2.2.

Galaxy A50 daha ayrıntılı fotoğraflar çekebiliyor.

Sonuç olarak özetlemek gerekirse;

Günlük kullanımda pil özellikleri iyi olsun, aynı zamanda telefonu tek elle rahatça kullanabileyim diye kullanıcılar için ideal olan Galaxy A50’de AMOLED ekran kullanılıyor. Galaxy A50 yerine A30 modelini tercih edildiğinde, ekrandan parmak izi okuyucusundan ve derinlik algılayıcı kameradan vazgeçmek gerekiyor. Ayrıca, oyun ve performansın önemsendiği durumlarda Galaxy A50 yine öne çıkıyor.



 
Üst Alt