Son Konu

Galaxy A serisi Galaxy S10’u geride bıraktı!

bilgisayarci

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
152,563
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
95
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
galaxy-a-serisi-galaxy-s10-geride-birakti.jpg



Diğer firmalar ile benzer şekilde Samsung 2019 yılı ikinci çeyrek raporunu yayınladı. Dünya genelinde yaşanan düşüşten Samsung’da etkilendi ve ikinci çeyrek karı geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 56 azaldı.

Elde edilen gelir ise yüzde 4 düştü. Bu teknoloji devinin 2016 yılında yaşadığı Galaxy Note 7 faciası sonrasında ulaştığı en düşük seviye. Düşüşün en büyük nedenlerinden birisi, Samsung’un akıllı telefonlar ve sunucular için önemli bir tedarikçi olduğu bellek yongalarının fiyatında yaşanan düşüş.

Samsung 2019 yılı ikinci çeyrek: Galaxy A serisi ilgi görüyor!


Son dönemde bellek yongalarına olan talepte hafif bir artış olmasına rağmen, bu Samsung için halen yetersiz seviyede.  Durumun yılın ikinci yarısında biraz iyileşmesi beklenirken, Samsung “dış belirsizlikler” olarak tanımlıyor. Yani, çeşitli uluslararası ticaret anlaşmazlıklarının sonuçlarına atıfta bulunuyor.
galaxy-s10-plus-kamera-ozellikleri-neler-sunuyor.jpg
Samsung’un mobil bölümünde elde ettiği gelir yüzde 8 artarken, kar yüzde 42 düştü. Galaxy A50 ve Galaxy A70 gibi orta seviye modellerin satışında ciddi bir artış yaşanırken, amiral gemilerine olan ilgi son dönemde zayıflamış durumda.

Kısa süre sonra tanıtılacak olan Galaxy Fold ve Galaxy Note 10’un amiral gemi satışlarını olumlu yönde etkilemesi bekleniyor. Bunun yanı sıra yılın ikinci yarısında Galaxy A serisi daha rekabetçi modeller ile güçlendirilecek.



 
Üst Alt