Son Konu

1000 Yıl Korunacak: The Beatles Eserleri Kıyamet Günü Kasası'nda Saklanacak

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-6ca765e7828de3b3289bd5d8565177250de6aece.jpg


The Beatles'ın eserleri, kayıtları önümüzdeki bin yıl boyunca muhafazayı amaçlayan kıyamet günü kasasında saklanacak.





Independent Türkçe'den Kerim Çelik'in çevirdiği habere nazaran, Kuzey Kutbu yakınlarındaki bir adaya kurulacak olan kasa, müzik kayıtlarını asırlarca korumak için "geleceğe hazır dijital depolama" kullanmaya çalışacak.


Nükleer ve doğal afetlere sağlam kasadan yararlanacak öbür sanatkarlar ortasında Avustralya Aborjini müzisyenler yer alacak.

Kasanın ardındaki firma Elire Management Group, kasanın, "nükleer patlamadan kaynaklanabilecek, elektronik kesimlere kalıcı ziyan verebilecek ve dijital evrakları bozabilecek tipten çok elektromanyetik darbelere dayanacak formda inşa edilmesini" planlıyor.


Elire, hangi müziklerin saklanacağını belirlemek için, Memleketler arası Müzik Kurulu'yla (International Music Council - IMC) işbirliği yaptı.



İki kuruluş, dünyanın her yerinden "en bedelli ve sevilen" müzikleri seçmeyi amaçlıyor.

ICM lideri, "Bu, geçmişin arşivlerine sahip olarak müziğin geleceğini teminat altına almakla ilgili" dedi.

Kamuoyuna, yapılacak seçimlerle hangi kayıtların kasada saklanacağını seçme fırsatı da verilecek. Öte yandan müzikler, telif hakkı sahibinin müsaadesi olmaksızın kasaya konulamıyor.

Elire, yapıtlarını saklamak için kasayı kullanmak isteyen sanatkarlardan ve plak şirketlerinden fiyat almayı hedefliyor. Plan kapsamında dinleyicilerin müzik arşivine erişebilmesi de amaçlanıyor.

Kasaya birinci müziklerin İlkbahar 2022'de konulması planlanıyor.
 
Üst Alt