Son Konu

Razer Blackwidow Ultimate 2016

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
87903_640.jpg
Razer'ın Blackwidow Ultimate serisi her sene çıkan yeni versiyonu ile yeniliğini muhafazaya devam ediyor. Razer Blackwidow Ultimate 2016'nın geçtiğimiz yıla nazaran en büyük farkı, sol tarafta bulunan makro tuşlarına sahip olmaması. Bunun dışında çok büyük bir farka sahip olmayan klavyede tıpkı medya tuşları üzere klavye üzerinden yapacağınız makroları, fonksiyon tuşu ile atamanız gerekiyor.

Klavyenin umum dizaynına baktığımızda eserin modelin öbür eserleri ile misal bir tasarım ile karşılaşıyoruz. Tabi Tourtnament edition üzere taşınabilir bir kitleyi gaye almadığı için numeric tuşlar mahallini korumuş. Klavyenin umumî yapısında  keskin hatlara sahip bir tasarım görüyoruz. Bu sertlik bucaklarda kullanılan oval geçişler ile biraz yumuşatılmış. Örgülü kablo ve altın rengi usb girişleri dışında klavyenin üst kısmı hacimli bir yapıya sahip ve ayakları kaldırdığınızda rahat bir tasarruf sunuyor. Ayrıyeten klavyenin sağ kısmında bir adet USB ve kulaklık için bir jak girişi bulunmakta.


109.jpg
Birçok mekanik klavyede rastladığımız mat bir dizayna sahip olan Blackwidow Ultimate, bu sayede parmak izi üzere lekeleri tutmuyor. Mekanik klavyelerde ortalama 50 milyon, eski modellerde ise 60 milyon civarında olan tuş ömrüne nazaran Razer'ın kendi geliştirdiği mekanik tuşlar 80 milyon basımlık bir ömre sahip. Bunu test etmek tabi ki imkansız lakin umumi itibari ile klavyenin uzun bir ömre sahip olduğunu söyleyebilirim.

Tuş basımı geri dönüş ve hissiyat epeyce doyurucu lakin bu mekanik yapının biraz gürültülü çalıştığını söyleyebilirim. Öteki mekanik klavyelere nazaran ses nispeti biraz yüksek olan klavye için kalabalık bir ortamda kullanıyorsanız, etrafınızdan daktilo benzetmesi alabilirsiniz.

Klavyenin sağ üst kısmında kişisel bir panele de konum verilmiş. Burada numlock, capslock üzere ışıklandırmaların yanı sıra canlı olan makro ve oyun moduna ilişkin bir ışıklandırma görüyoruz. Birçok oyuncu klavyesinde olduğu üzere Razer Blackwidow Ultimate'ın 2016 versiyonunda da tabi ki bir oyun modu bulunuyor. Bu moda geçtiğinizde yalnızca yazılımdan aktifleştirdiğiniz tuşlar işlevini koruyor. Yani oyunda kullandığınız tuşlar dışındaki tuşlara bassanız bile bir işlevle karşılaşmıyorsunuz. Açıkçası klavyenin bu kısmı epey şık lakin buradaki panel dokunmatik ya da misal bir işleve de sahip olabilirmiş.


110.jpg
BlackWidow Ultimate 2016 renk olarak yeşil tonlamalarına sahip. Chroma serisinde rengarenk bir imaja bölge veren Razer, bu eser gamında ise tek renk seçeneği ile önümüze çıkıyor. Synapse pratiği sayesinde renk seçeneklerini denetim edebiliyorsunuz. Burada klavye ışıklarını oyunlara ya da tasarruf oranınıza nazaran farklı ve istediğiniz formda ayarlayabiliyorsunuz. Başkaca ışıklandırma için yeniden 6 adet farklı animasyon seçenekleri de mevcut. Her tuş altında nokta alan başka ışıklandırma sistemi ile ehil olan klavye, tekrar de tek renk seçeneği sebebiyle birtakım kullanıcıları üzebilir.

Klavyenin benim için en büyük eksiği ise ufak enter tuşuna sahip olması. Benim için diyorum zira bu durum külliyen tasarrufla alakalı. Ben daha çok büyük enter tuşuna sahip olan klavyeleri svediğim için bilhassa yazı yazarken elim mütemadi buradaki farklı tuşlara dokundu.


111.jpg
Sonuç olarak Razer BlackWidow Ultimate 2016 sade ve şık bir oyuncu klavyesi. Makro ve medya tuşlarını kullanmayı seviyorsanız kısa bir alışma evresi geçirmeniz gerekebilir. Lakin ektsra tuş grubuna sahip olmayan bu yapısı bilhassa benim üzere sade dizaynları seven oyuncuları tatmin edecektir.
 
Üst Alt