Son Konu

Erdoğan: 'En Kısa Sürede Enflasyonu Kontrol Altına alacağız'

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-012813a88826bc78879e2f9f4ece54c061dd6178.jpg


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırşehir'de katıldığı '2021 UNESCO Ahi Evran Anma Yılı' etkinliğinde konuştu. İktisada yönelik bildiriler veren Erdoğan, 'Enflasyonun yol açtığı hayat pahalılığı ve problemleri biliyoruz. En kısa müddette enflasyonu denetim altına alacağız. Kısa vakitte raflardaki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz' dedi.



i.dha.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan, '2021 UNESCO Ahi Evran Anma Yılı' aktifliklerine katılmak üzere Kırşehir'e geldi. Cacabey Meydanı'nda düzenlenen aktifliğe Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, TOBB Lideri Rifat Hisarcıklıoğlu, ETNO Sporları Federasyonu Lideri Bilal Erdoğan ve milletvekilleri katıldı. Kırşehir Belediyesi Mehteran Grubu'nun şovları ile başlayan aktiflikte konuşan Erdoğan, 'Modern dünyanın son yüzyılda keşfettiği devalar, bizim ahi ocaklarının nizamnamelerinde detaylı olarak yazılıdır. İnsanlığın bugün geldiği nokta, teknolojide ve bilimde katedilen aralık bu türlü bir birikimin sonucudur. Yahya Kemal'in tabiriyle 'kökleri mazide olan ati' olarak bizlere düşen vazife, tarihimizin iz bırakan olaylarını evvel kendimiz hatırlamak sonra da tüm dünyaya hatırlatmaktır. Millet olma şuurunu bu halde canlı tutacağız. Bu formda yollarımızı genişleteceğiz. Gayelerimizi bu halde büyüteceğiz. Kendi siyasi hayatımızda da devleti yöneticiliğimizde de daima bu anlayışlar hareket ettik ve etmeye devam ediyoruz. Bu nedenle '2023, 2053 ve 2071' diyoruz' diye konuştu.

'760 bin esnafımız 19 milyar ile faiz indirimi kullandı'



cdn-photo.pivol.com
Ahiliğin değerine vurgu yapan Erdoğan, 'Ahi olabilmek için öncelikle çalışmak ve bir meslek sahibi olmak gerekir. Ahi Evran'ın da 'debbağ' olduğu rivayet edilir. Bir ahinin tezgahı halka olduğu kadar hakka hizmet yeridir. İşte sizler bu türlü bir geleneğin önümüzdeki temsilcilerisiniz. Esnafımızı yarınımızın teminatı olarak görüyoruz. Türkiye'de ailesinden esnaf olmayan neredeyse kimseyi bulamazsınız. Kapısı 72 millete açık ülkemizde din, lisan, ırk ayrımı olmaz. 'Rızık Allah'tandır' diyelim. Esnaf rızkın kimin elinden geleceğini seçmez. Birebir vakitte usta-çırak alakası de değerlidir. Bu ilgide yalnızca iş değil kanaat, tevazu, vatan sevgisi, bayrak sevgisi de öğretilir. Dönemler geçse de dünyada değişse de değişmeyecek olan tek şey bizim kardeşliğimiz, birliğimizdir' dedi. 

Pandemi periyodunda meşakkat yaşayan esnafa devlet olarak takviye sağladıklarını söyleyen Erdoğan, 'Son 8 yılda yaşadıklarımız bir ibret vesikasıdır. Bizi çimento üzere birbirimize bağlayan şey, milletimizin dayanağı ve beraberliğimizdir. Bu nedenle her şeyin üstesinden bu formda geldik. 2 yıldır salgınla uğraş ediyoruz. Salgınla gayretin maliyetleri bir yana, kaybettiğimiz vatandaşlarımızın acısı da var. Bu pandemi periyodunda en çok etkilenen esnafımızdır. Esnafımızın yükünü hafifletmek için çeşitli önlemler aldık. Esnaf ve sanatkarlarımızın kredilerini geri ödemelerini 3 defa erteledik. Esnafımızın borçlarını yapılandırdık. 760 bin esnafımız 19 milyar ile faiz indirimi kredisi kullandı. Ağustos ayı sonu prestijiyle 2021 yılında 140 bin esnaf ve sanatkara 17 milyar lira faiz indirimli kredi temin ettik. Kredilerinden yararlanma kaidelerini kolaylaştırdık. Esnafımıza gelir kaybı ve hibe takviyesi sağladık. Kapanma önlemleri kapsamında bir sefere mahsus olmak üzere 3 bin ile 5 bin liralık toplamda 4,3 milyar üzerinde ödeme yaptık' diye konuştu.

'O tellallara kalsak Türkiye batmıştı'


cdn-photo.pivol.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ahiliğin toplumsal rolünün üreticiyle tüketici ortasında olduğu kadar varlıklı ile yoksul, emek ile sermaye ortasında kurduğu istikrardan geldiğini söyledi. Türkiye'de birtakım felaket tellallarının olduğunu kaydeden Erdoğan, 'Ülkemizde her kadar uğraşsak da bir türlü kökünü kurutamadığımız takımlı felaket tellalları, kaygı ve karamsarlık havası yaymak için uğraşsa da sizler bu samimi gayretimizi biliyorsunuz. O tellallara kalsak Türkiye batmıştı, bitmişti, yerle yeksan olmuştu. Hamdolsun, gelişmiş ülkelerin bile önemli sarsıntılara yaşadığı devirde, kayıplarımızı kısa müddette telafi ederek yolumuza devam ediyoruz. Ne demiş Neşet Usta? 'Kendi kendisinden utanmayan, yeryüzünde hiç kimseden utanmaz'” dedi.
 
Üst Alt