Son Konu

Kurumuş jel eyeliner nasıl kurtarılır? Kuruyan eyelineri geri getirme yöntemi

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
kurumus_jel_eyeliner_nasil_kurtarilir_kuruyan_eyelineri_geri_getirme_yontemi_1613221737_8405.jpg

Her sabah çok severek kullandığınız jel eyeliner gün geçtikçe kurumaya dönüyorsa üzülmeyin. Bilhassa jel eyeliner kullananlar için bu durum çok çabuk gerçekleşiyor. Fakat merak etmeyin, bir sorun varsa tahlili de vardır ve bunun tahlili çok kolay... Bugünkü yazımızda kuruyan eyelineri kurtarma formülünü sizlerle paylaşıyoruz.

Eyeliner, göz kenarlarına çizgi çekmek için kullanılan bir göz kalemidir. Makyaj yapmak göründüğü kadar kolay bir süreç değildir. Her bayanın eli yatkın olmuyor. Bu yüzden kimi bayanlar meskenlerinde makyaj yaparken hayli zorlanıyor. Ama günümüzde bu durumda kolaylaşmaya başladı. Görüntü ve fotoğraf anlatımlarıyla adımları izleyerek bayanlar makyaj yapmayı başarıyor. Bilhassa bayanlar eyeliner sürmekte çok zorlanıyor. Eyeliner çekmek sıkıntı zanaat olmuş bir durumda.  Bayanlar dramatik, nostalji ve seksi eyeliner modellerini göz kapaklarında görmek istiyor. Kullandığınız eyeliner kurudytsa ve ne yapacağınızı bilmiyorsanız yanlışsız adrestesiniz. Yapacağınız kolay bir prosedürle eyelinerınızı eskisinden daha âlâ bir hale getirebilirsiniz. İşte kuruyan jel eyelenir'ı sıvılaştırma sistemi;

MATERYALLER

Lens solüsyonu

Kürdan

Peçete

YAPILIŞI

Kuruyan jel eyelinerınıza bir kaç damla lens suyu damlatıp, kürdan yardımı ile homojen bir biçimde karıştırın.



Daha sonra hafif nemli bir peçete  ile eyelinerınızın üzerine baskı yapın.

İşte yeni almış kadar sürülebilir hale geldi! 

Not: Şayet lens suyunuz yoksa göz damlası yahut gliserin de kullanabilirsiniz.

EYELİNERİ KURTARAN BAŞKA FORMÜL

Kurumuş jel eyelineri düzeltmek için muhtaçlık duyulan gereçler birkaç damla zeytinyağı ve kürdandır. Bu süreç için kuruyan jel eyeliner içerisine birkaç damla saf zeytinyağı damlatılır ve bir kürdan yardımıyla dikkatlice karıştırılır. Birkaç dakika boyunca sürdürülen bu süreç sonucunda elde edilen sonuç şaşırtıcıdır. Bu sayede jel eyeliner kurumaktan kurtulmuş ve birinci günkü haline dönüşmüş olarak kullanıma hazır hale gelir.



Zeytinyağının yanı sıra kurumuş jel eyelineri geri kazanmak için lens solüsyonu da kullanılabilir. Bunun için birkaç damla lens solüsyonu kuruyan jel eyeliner içerisine damlatılır ve kürdanla güzelce karıştırılır. Tıpkı zeytinyağı uygulamasında olduğu üzere lens solüsyonuyla da istenilen birinci günkü jel eyeliner manzarası elde edilmektedir. Yeni yapılan jel eyeliner üzerinde sıvı fazlalığı oluştuğunda ise bir peçete yardımıyla bu fazlalık alınabilmektedir. Lens suyuna alternatif olarak gliserin ya da göz damlası da kullanılabilir.
 
Üst Alt