Son Konu

Ünlü Türk Ekonomist: Bu Tarz Bitcoin ve Kripto Para Borsalarından Uzak Durun!

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
45
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
1618837501562-fgjdddsfga.jpg

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı ve ünlü Türk ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Bitcoin ve kripto para piyasasına ilişkin uyarılarda bulundu. Özgür Demirtaş’ın, piyasalar hakkında yaptığı yorumlarda ”Resmen el bombası” ifadesi dikkat çekti.

Özgür Demirtaş: Bu tarz Bitcoin ve kripto para borsalarından uzak durun!


Kriptokoin.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere, yerli Bitcoin ve kripto para borsası Thodex’in Cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcılığına imza atmasıyla gözler piyasaya çevrildi. Thodex‘in kurucusu Faruk Fatih Özer, 2 milyar dolar ile yurtdışına kaçtı. Olaya yönelik yapılan operasyonlar ve soruşturmalar devam ediyor. Thodex skandalının ardından VeBitcoin, GoldeksCoin ve SistemCoin isimli borsalarda da sorunlar yaşandı. VeBitcoin borsası faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. VeBitcoin CEO’su İlker Baş gözaltına alınırken, İlker Baş’ın daha önce yasa dışı bahis sitesi kurduğu ortaya çıktı. 

Dönem dönem Bitcoin ve kripto para piyasasına ilişkin açıklamalarda bulunan ünlü Türk ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, yine çok konuşulacak açıklamalara imza attı. Prof. Dr. Özgür Demirtaş, “Resmen el bombası” dedi ve bazı özellikleri taşıyan borsalardan uzak durulmasını tavsiye etti. Prof. Dr. Özgür Demirtaş konuya yönelik şunları söyledi:

Türkiye’de bir iki kripto borsanı dışında borsanın olması mantıklı mı? Bu kadar çok borsanın ne işi var? Resmen el bombası. İşin kötü yanı dolandırıcıların kurduğu bu borsalar, işini iyi yapanları da etkiliyor. Eşantiyon dağıtılan, Güzel olduğu düşünülen kadınların, lüks arabaların, siyasetçiler ile fotografların, ünlü ve güvenilir insanları reklam yüzü yapmaların olduğu borsalardan uzak durun.
blockchain.jpeg
Ünlü Türk ekonomistten, Emniyet Güçleri ve kanun yapıcılara bir kaç öneri

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, açıklamalarının devamında “Thodex konusunu araştıran Emniyet Güçleri ve kanun yapıcılara bir kaç öneride bulunmak istediğini” belirterek şunları söyledi:

1- Şirket kripto cüzdan trafiklerini inceleme altına alın. Bununla uğraşan şirketler mevcut onlar ile bağlantıya geçin, 2- Bizim WHITE-HAT dediğimiz hackerlar ile bağlantıya geçin. Kimliklerini açığa çıkarmadan sizlere yardımcı olabilirler, 3- Dolandırıcı CEO’nun yapabileceği en kötü şey Tornado-Cash adlı algoritma sayesinde paranın izini silmeye çalışması olabilir. Söylenen mebla çok yüksek olduğu için bunu 100 ETH meblalarla yapabilir bunu izleyin, 4- Dolandırıcının çok büyük borsalarda izi olabilir bunu araştırabilirsiniz, 5- Dolandırıcılar Monero’ya yönlenmeye çalışabilirler, bunun takipçisi olun, 6- Alanında uzman kişiler ile konuşmalısınız bunlardan biri Andre Cronje olacaktır. Andre ile bağlantıya geçin, 7- Bu konuların işini düzgün yapan borsaları “Bank Run” nedeniyle zor durumda bırakmamasına dikkat edin.
 
Üst Alt