Son Konu

Hearthstone Battlegrounds - İlk Bakış

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imodifier

Görüntü oyunları laf konusu olduğunda firmalar kaçınılmaz olarak trendleri takip etmek zorunda kalıyorlar. Örneğin bir ara MOBA’lar modayken, sonrasında Hearthstone’un başarısı ile birlikte kart oyunları arkası arkasına gelmeye başladı. Battle Royale furyasının da yavaş yavaş dinmeye başladığı bu devirde oyun geliştiricileri “yeni büyük türün” oto-savaş oyunları olduğuna kanat getirdiler.

Aslen Dota 2 içinde bir mod olarak başlayan bu cins, savaş meydanına yerleştirilen ünitelerin kendi kendilerine savaşmaları üzerine çalışıyor. İçin içinde biraz talih da var biraz strateji de… Şimdiye kadar Valve, Riot Games üzere devleri peşinden sürükleyen bu furya süpriz bir biçimde Hearthstone semalarında da mekan almayı başardı.

E6zQJ1.jpg

Hearthstone’un Battlegrounds modu masaya bırakılan kartların birbirleriyle savaşmaları üzerine şurası. Verilen tüm güçlendirmeler ve yan özellikler kartın üzerinde kalırken, kaybeden taraf kartların seviyesine nazaran can kaybediyor. Canı biten oyuncular elenirken doğal olarak son kalan da kazanmış oluyor.

Battlegrounds’da asıl oyundaki üzere sınıflar yok lakin çeşitli özelliklere sahip karakterler var. Oyunun başında 3 karakterden birini (Beta’da bu paket alarak açılıyor) seçiyorsunuz ve taktiklerinizi onun özellikleriyle birleştirmeye çalışıyorsunuz. Örnek olarak Stitches 60 canla başlarken, Nefarian 2 gold harcayarak o round bütün düşmanlarına 1 hasar verebiliyor. Benzeri oyunların tersine bu mod pasif sinerjilerden değil de kart özellikleri üzerinden gidiyor. Oyunda para biriktirmek üzere bir kavram yok. Bütün oyuncular oyunun her anında birebir paraya sahip oluyorlar ve oyuncular arasındaki farkı seviye sistemi belirliyor. Seviye atlanmayan her el, atlama masrafını bir altın düşürüyor. Hasebiyle erken seviye atlayan oyuncular yüksek seviyelere daha kolay ve kısmen daha ucuza ulaşabiliyorlar.

Kartların fiyatı ise her seviyede 3 altın. Binaenaleyh yüksek seviyede çok kart toplamanın da bir dezavantajı yok. Dilerseniz düşük seviyede olabildiğince kart toplayıp güçlendirerek de kazanmaya çalışabilirsiniz lakin bu strateji birçok hengam pek güzel işlemiyor.

E6znMA.jpg

Blizzard, Battlegrounds ile neredeyse birbirinden farkı olmayan oto-savaş oyunlarının bilakis farklı bir yaklaşım tercih etmiş lakin oyunun beta olmasından ötürü şimdilik istikrardan bahsetmek mümkün olmaz. Oyunda kimi karakterlerin nitekim çok güçlü olmasının yanı sıra, Underlords ve Team Fight Tactics’de olduğu üzere başlardaki zayıf seviyeli kartları ileride oyuna tesir edemiyor. Bu sebeple olabildiğince süratli level alıp son seviyelere atlamaya çalışmak daha mantıklı hale geliyor.

Mech, Beast ve Murloc üzere tıpkı ailedeki kartlarla koordinasyonlu temalar yapmak mümkün ama birçok uzun vadede zayıf kalıyor. Gerek oyunu oynayan yayıncılardan, gerekse de şahsi deneyimlerimden görebildiğim kadarıyla birden fazla hengam Demon bazlı desteler rahatlıkla oyunu kazanıyorlar. Elbette bunun nispeten komplike bir oyunun daha birinci haftası olduğunu da unutmamak gerek. Blizzard kaçınılmaz olarak yeni kartlar ekleyecek ve mevcut olanları da dengeleyecektir.

Hearthstone Battlegrounds bu haliyle nispeten yüksek potansiyel vaat etmesiyle dikkatimi çekse de şimdi Underlords ve Teamfight Tactics üzere oyunlarla uzunluk ölçüşebilecek derinliğe sahip değil. Gerek oynama kolaylığı, gerekse de benzerleri üzere telefon ömründen ömür yemeyecek olması sebebiyle daha kolay yaygınlaşabileceğini düşündüğüm bu mod için biraz daha devir gerekiyor. İlerisi ise hiç belirli olmaz. Battlegrounds’un büyüyüp Hearthstone’u solladığını bile görebiliriz.

E6zVpH.jpg
 
Üst Alt